Анализатори: ГЕРБ трябва да вземе Външно министерство, Мария Габриел може да съвместява постовете

Социалният антрополог Харалан Александров посочи, че Габриел е работохолик

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

"Аз не смятам, че има рискове за нови избори. Ще се постигне отново някакъв компромис и всяка от партиите ще обяви, че е е постигнала целите си. Но няма да е това, което искат от ГЕРБ, защото това ще е второ качество премиер, ако Мария Габриел съчетава двете длъжности. Външният министър пътува, не седи тук. Но иначе подкрепям ГЕРБ в искането им за двата поста".

 

Това каза пред NOVA бившият евродепутат Светослав Малинов. ГЕРБ и ПП-ДБ нямат големи различия за външната политика. Спорът е кой ще сложи една брошка, а това не е важно, посочи още Малинов.

 

Социалният антрополог Харалан Александров посочи, че Габриел е работохолик. "Тя може да работи по 16 часа на ден. Според мен личните характеристики трябва да се вземат под внимание", каза той.

 

Харалан Александров
Харалан Александров Източник: Zonanews

И се пошегува за отношенията в сглобката. "Това е като двойка. Жената тропа, че иска в Милано и спонсорът накрая плаща. Съвсем ясно е, че жената е ПП-ДБ, а спонсорът ГЕРБ. Накрая ще се разберат", описа той отношенията в некоалицията.

 

Правителството не виси върху скандали като този с убития Мартин Божанов - Нотариуса и неговия клуб за влияние с магистрати. То зависи от войната в Украйна, ключови ще са изборите в САЩ за президент през ноември, посочи социологът Андрей Райчев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени