Андрей Райчев за ГЕРБ: Незаобиколим фактор са!

Кандидатът на ГЕРБ за предстоящите президентски избори ще бъде ново, младо лице

Андрей Райчев
Андрей Райчев Източник: Zonanews

"ГЕРБ е центристка партия, а центърът не може да бъде свален от крило. Революцията миналата година беше съчетание на ляво и дясно - Слави Трифонов не беше нито едно от двете, т.е. друг Бойко, а ИБНИ беше и ляво, и дясно -  каквото правителство направи и Радев. Моделът на Петков и Василев е еволюция на протестърите и заема мястото на ИБНИ", обясни социологът Андрей Райчев по бТВ. 

 

"Продължаваме промяната" взима гласове от ДБ и ИТН като хората дали доверие на Трифонов и надежда да изпълни мандата сега се оттеглят –"те са дали глас, за да гледат този филм и сега излизат от тази зала и отиват в друга", каза той.

 

Според социолога кандидатът на ГЕРБ за предстоящите президентски избори ще бъде ново лице, защото от партията са наясно, че битката вече е спечелена от настоящия държавен глава Румен Радев. Борисов няма да се кандидатира за президент, кандидатурата няма да бъде и Петър Стоянов като според социолога ГЕРБ ще извадят млад човек, изгряваща звезда.

 

"На Петър Стоянов не му трябва да пада с 30 на 70 на финала на живота си, така че те най-вероятно ще извадят млад човек, изгряваща звезда", каза Райчев. И добави: "ГЕРБ не е преставал да бъде най-голямата политическа формация в България, тя е незаобиколим фактор. За да могат да си партнират с останалите обаче, те трябва да излязат от тази поза на уникалност", каза още социологът.

 

Според него ДПС не трябва да бъде изолирана от българския политически живот, защото е етнически опасно. 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени