Анна Александрова, ГЕРБ: Законодателството на една държава не може да се прави според моментната политическа конюнктура

1 лв. субсидия означава партиите да бъдат хвърлени в ръцете на олигарси, да имат неясно финансиране, да бъдат зависими от бизнес кръгове, категорична е Александрова

Анна Александрова
Анна Александрова
Бившият председател на Правната комисия в 44-то НС Анна Александрова и настоящ народен представител от ПП ГЕРБ в 45- то НС коментира в пост в своя профил във фейсбук, че "новото мнозинство в Народното събрание отново заяви, че ще инициира партийната субсидия да стане 1 лв. на спечелен глас. Прекрасно си давам сметка, че има групи в обществото ни, които искат това, но подобно нещо ще нанесе тежки поражения върху политическия живот на страната ни". Според нея "1 лв. субсидия означава партиите да бъдат хвърлени в ръцете на олигарси, да имат неясно финансиране, да бъдат зависими от бизнес кръгове".

Ето и целият пост на Анна Александрова:
Законодателството на една държава не може да се прави според моментната политическа конюнктура, а на принципна основа и с мисъл за бъдещето на България.
Новото мнозинство в Народното събрание отново заяви, че ще инициира партийната субсидия да стане 1 лв. на спечелен глас.
Прекрасно си давам сметка, че има групи в обществото ни, които искат това, но подобно нещо ще нанесе тежки поражения върху политическия живот на страната ни.
1 лв. субсидия означава партиите да бъдат хвърлени в ръцете на олигарси, да имат неясно финансиране, да бъдат зависими от бизнес кръгове.
Държавната субсидия е най-добрата гаранция за това, че те могат да развиват политическа си дейност, че могат да бъдат близко до избирателите си, че ще имат прозрачно и публично финансиране.
Способността да носиш отговорност в политиката не е да казваш на хората това, което искат да чуят, а да си даваш сметка за последствията от едно или друго политическо действие или законодателна инициатива.
 

Законодателството на една държава не може да се прави според моментната политическа конюнктура, а на принципна основа и...

Публикувахте от Анна Александрова в Четвъртък, 15 април 2021 г.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени