Анна Александрова: Това не е промяна, а подмяна! Радев върна провалени политици от БСП!

Правителството на Бойко Борисов предава властта с над 8,5 млрд. валутен резерв, който е двойно по - голям от изискванията по закон

Анна Александрова
Анна Александрова

Съставът на служебното правителство,  което бе назначено от Румен Радев съвсем ясно показва,  че партиите от мнозинството са координирали през цялото време своите действия с президентската институция. Белег за това са присъствието в него на висши партийни фигури на БСП в годините и на хора, които бяха част от говорителите на протестите от миналата година, които носеха ковчези из столицата ни. Това не е промяна, а подмяна, която върна във властта политици,  които отдавна са загубили доверието на хората. Това пише в своя профил във Фейсбук Анна Александрова, бивш народен представител от ГЕРБ и председател на правната комисия в 44-то НС.

 

Александрова изброява истинските факти за състоянието, в което правителството на ГЕРБ и ОП оставя страна. Ето и целият й пост:

 

"Оттук нататък считам,  че няколко неща трябва да са напълно ясни за българското общество и затова ще акцентирам на тях. 
1. Правителството на Бойко Борисов предава властта с над 8,5 млрд. валутен резерв, който е двойно по-голям от изискванията по закон. В същото време оставя преизпълнен  държавен бюджет, който е на излишък към настоящия момент. 
Всякакви евентуални приказки на служебното правителство и неговия ментор Румен Радев,  че няма пари за нещо, ще са напълно неоснователни и ще са белег за липса на управленски капацитет. 


2. Управляващото мнозинство в 45 - то Народно събрание на "Има такъв народ ", "Демократична България", ДПС, ИМВ и БСП измениха фундаментално Изборния кодекс и носят пълна отговорност за неговото успешно или неуспешно прилагане. Солидарна отговорност за това носи и президентът, който светкавично обнародва тези промени,  без да се интересува от всички основателни доводи, които изтъкна ПП ГЕРБ, че ще се създадат проблеми в изборния процес. 
Председателят на ЦИК също е излъчен от мнозинството в НС.


3. Съставът на служебното правителство,  което бе назначено от Румен Радев съвсем ясно показва,  че партиите от мнозинството са координирали през цялото време своите действия с президентската институция. Белег за това са присъствието в него на висши партийни фигури на БСП в годините и на хора, които бяха част от говорителите на протестите от миналата година, които носеха ковчези из столицата ни. 


Това не е промяна, а подмяна, която върна във властта политици, които отдавна са загубили доверието на хората".

 

Оттук нататък считам, че няколко неща трябва да са напълно ясни за българското общество и затова ще акцентирам на тях....

Публикувахте от Анна Александрова в Вторник, 11 май 2021 г.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени