Анна Маляр: Руската култура не е Пушкин или Достоевски. Те са за експорт. Сражаваме се с безнадеждно деградирало средновековно общество

Когато има война между такива различни култури, правилата и договореностите няма да работят. Само оръжията има значение, пише бившият зам.министър на отбраната на Украйна

Анна Маляр
Анна Маляр Източник: Ukr.net

Ние се борим с безнадеждно деградирало средновековно общество. Руската култура не е Пушкин или Достоевски. Те са за експорт. А тяхната култура е актуалният случай с "голото парти на Ивлеева". Много симптоматична и илюстративна история за това как руският режим вкарва стадото си в кошара.

Руските власти отдавна и напълно контролират представителите на руската поп култура. Тя е инструмент за формиране и контрол на моралното и психологическото състояние на обществото. ФСБ прави идоли, а след това стадионите плачат и пеят песни с тях за "героизма" на руснаците в Донбас.

 

Това работи много по-силно, отколкото да се убеждава в нещо. Това работи особено добре, ако обществото е нецивилизовано. С една дума, необходимо е стадото да бъде възможно най-близо по своето културно ниво до Средновековието. В Русия изкуствено са създадени цяла армия и култ към различни видове "звезди", формиращи настроения. И цялата тази армия е контролирана. За интелигенцията – театрални актьори, за широките маси – естрадни певци и разни Волочкови. Но всички те имат една обща задача - да потопят руснаците в един изкуствен свят и да им попречат психически и емоционално да излязат от него.

 

Например, те могат да заснемат стотици епизоди на токшоута за любовници, незаконни деца на тези звезди, за разводите им, за това кой с кого спи. И цялата страна го обсъжда и гледа. Между другото, тази тема не се цени у нас (в Украйна, бел. ред.) – измервали сме я многократно, украинците не се интересуват от "чуждото бельо". Не се вдига рейтинга, както се казва.

 

Точно както сега цяла Русия е потопена в тази глупост с Ивлеева (полуголото парти на Анастасия Ивлеева-популярен руски блогър и инфлуенсър). Това е управляем процес. Сега всички руснаци ще бъдат разделени на "за" и "против" и ще се притесняват не от войната и нейния тупик, а от Ивлеева и морала на техните неморални певци. Интересно е да се види как това се прави технологично.

 

Съчки в огъня хвърлят контролираните от ФСБ "звезди". Които са "за моралност". Кто резултат руската диктатура побеждава. Някои от "звездите" на Мордор, които бяха направени неморални, сега ще работят още по-усилено за ФСБ. Сега ще пишат и пеят "в слава" не само за Донбас. И стадото отново деградира масово. ФСБ е изпробвала техниките си за потапяне в масова идиотска психоза.

 

Как ни касае това? По-скоро н нас, а нашите западни партньори. Дегенерацията и деградацията на едно огромно средновековно общество е много показателна. Защото Западът е този, който си прави илюзии за способността да говори и да предсказва действията на руснаците. Когато има война между такива различни култури, правилата и договореностите няма да работят. Само оръжията има значение.

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени