Антоний Гълъбов: Перспективата ПП да получат резултат, близък до този през ноември, не е голяма

"От ГЕРБ/СДС зависи дали ще продължат с критиките си към управлението или ще имат достатъчно компетентна експертиза, за да застанат по-скоро в позитивна кампания", поясни политологът.

Доц. Антоний Гълъбов
Доц. Антоний Гълъбов Източник: Zonanews

В политическата кампания липсват ясни послания, а това може да доведе до ниска избирателна активност. около това мнение се обединиха политическите експерти Велислава Попова, Георги Куртев и доц. Антоний Гълъбов в студиото на "Здравей, България".

 

"Ще има неизвестни до края на кампанията. Прогнозите също ще окажат влияние на избирателите. Притеснява ме, че ще видим не политици, които искат да водят послания за това какво трябва да се случи, а ще видим политици, които се съобразяват и ги е страх как хората ще действат с гласа си. Не виждаме лидерство. Трябва доста ясни послания, за да има ориентация накъде ще ни заведе тази кампания", каза главният редактор на "Дневник" Велислава Попова.

 

"Това, което очакват избирателите е какво ще се прави оттук-нататък. Политическите партии влизат вяло в тази кампания. Нивото на разговор, което се опитват да предложат на гражданите, остава много ниско. Опасявам се, че ще имаме ниска избирателна активност, ако продължи така кампанията", каза доц. Антоний Гълъбов. По думите му хода на кампанията ще се отрази и при съставянето на мнозинство в парламента. 

 

"Кампанията ще бъде разделена на две - русофили и русофоби. Проблемът е, че от самото начало не се виждат истински политически послания от партиите. Има купчина от червени линии. Една кампания не може да тръгва с ограничения от самото начало. Кампанията е време за дебат между политиците и между политиците и хората", смята ПР експертът Георги Куртев. "Тъжното е, че няма нова партия или сдружение на тези избори. Всички са маскари и са участвали в управлението", допълни още той. 

 

Според доц. Гълъбов "Продължаваме Промяната" имат нужда от различна стратегия, за да останат в управлението. "ПП явно ще повтарят през цялата компания това, което вече повтарят - атаките си срещу ГЕРБ, борбата с корупцията, това, че са направили много добри първи стъпки. Ако не променят промяната, най-вероятно няма да продължат.

 

Перспективата да получат резултат, близък до този през ноември, не е голяма", смята той. "В същото време ГЕРБ-СДС стоят стабилно. От тях зависи дали ще продължат с критиките си към управлението или ще имат достатъчно компетентна експертиза, за да са в състояние да застанат по-скоро в позитивна кампания", поясни политологът.

 

Възможна ли е отборна игра между ГЕРБ, ДПС, ИТН и президента? Доц. Гълъбов е категоричен, че няма такава вероятност.  "става дума за различни стратегии, подход и цели", заяви той.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени