Българин от Северна Македония: Македонизмът е създаден от Русия и Коминтерна като инструмент срещу българите и България

Това, което започна Ковачевски и продължи Пендаровски, е нахално и недопустимо, заяви проф. Анна Кочева от БАН

Петър Колев
Петър Колев Източник: Скрийншот видео кадър

"Товаова, което се извършва в Северна Македония по отношение на България има систематичен характер...Този път това, което започна премиерът Ковачевски и продължи в наратива на президента Пендаровски е нахално, недопустимо, манипулативно", заяви пред bTV проф. д-р Ана Кочева, от института за български език на БАН.

 

Проф. Анна Кочева
Проф. Анна Кочева Източник: Скрийншот видео кадър

"Май вече са изчерпани всички способи на дипломацията. Македонизмът е инструмент, който е създаден от Русия и от Коминтерна като инструмент срещу българите и България. Това оръдие, под някаква форма на международната сцена, пак се ползва срещу България само че този път в една толкова популярна риторика. Аз съм изненадан, че западните ни партньор повече от 2 години мълчат за правата на българите в РС Македония. Имат ли побоищата и палежите нещо общо с човешките права", попита македонският българин Петър Колев.

 

Андрей Ковачев
Андрей Ковачев Източник: Скрийншот видео кадър

Евродепутатът Андрей Ковачев сподели, че България мълчи на РСМ над 25 години. "Пендаровски не каза аз дали съм в черния списък на РСМ".

 

Припомняме, че Ковачев не бе допуснат до територията на РС Македония на 6 май тази година, заедно с д-р Милен Врабевски и още трима българи. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени