Байдън от години работи за Кремъл

Байдън абсолютно нищо не получи от Путин, но направи големи отстъпки

Срещата на Джо Байдън и Владимир Путин в Женева
Срещата на Джо Байдън и Владимир Путин в Женева Източник: Pixabay

Огнян Дъскарев, журналист и преводач

 

Западните леви медии трескаво се опитват да скрият катастрофалния провал на Байдън при международните му изяви. Когато не излъчваше слабост и объркване, Байдън говореше несвързано и несериозно. Пред американските войски в Британия той заяви, че "глобалното затопляне" е най-голямата опасност за Америка. Това е толкова несериозно, че прозвуча като неуместна шега. При срещата му в НАТО Байдън увери съюзниците в пълната подкрепа на САЩ, но дума не каза, че съюзниците трябва да плащат 2% от брутния си вътрешен продукт. Тръмп настояваше ударно за това и в резултат стотици милиарди бяха изсипани в касите на Организацията. Ето как Байдън без да мисли натовари отново с най-големите плащания обикновените американци. Другите западни ръководители се надпреварваха в левичарски изказвания. "Десният" Борис Джонсън заяви, че светът след пандемията трябва да бъде "полово неутрален". Тази нелепост  се възприе нормално от ръководителите, защото живеем в абсурден свят.

 

Срещата на Байдън с Путин продължи по-малко от три часа и вместо да използва всяка минута, Байдън разказал на  Путин за майка си! С две думи Байдън абсолютно нищо не получи от Путин, но направи големи отстъпки: премахна санкциите за "Северен поток 2", основното руско геополитическо оръжие в Западна Европа,  и най-важното - веднага се съгласи с най-голямото  желание на  Кремъл, от огромно значение за руснаците  - продължаване с пет години на Новия СТАРТ (Договор за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия​, бел.ред.). И по двете точки Тръмп беше против. Дори Гари Каспаров, изявен ляв либерал и враг на Тръмп, каза, че Путин е получил всичко от Байдън.  След срещата, за разлика от друг път, двамата ръководители не дадоха обща пресконференция. Хората на Байдън отказаха, ясно защо. Пред кремълската акула, Байдън щеше да изглежда слаб, объркан и несвързан. На самостоятелната пресконференция Байдън размаха списък с 16 обекта, за които казал на Путин, че не трябва да бъдат обект на кибер нападения. Това е повече от странно, защото:

а/ така показва на Кремъл кои точно са най-важните обекти в САЩ;

б/ на практика казва на Кремъл, че могат да нападат всички други обекти.

 

Междувременно на пресконференцията Байдън наруга журналистката от СНН, най-вярната медия на президента.  Срещата в Женева и срещите преди това бяха  колосален провал за Америка, защото американският президент постави страната си последно място.Той доказа, че държи на западноевропейците, а не на  американците. ( За тук - САЩ, Холандия, Франция и Германия искат да да пуснем Северна Македония в ЕС, като се откажем от повече от 200 хил.убити български войници и офицери, които загинаха за Македония във войните).

 

И тъй като помня дълго, сега ще съобщя на "десните" тук какво каза Байдън  през 1984 за действията  на Рейгън в атомните оръжия: "Това е от  най-безотговорните и налудничави действия в съвременната политика". Става дума за SDI, Strategic Defense Initiative, "Звездните войни" на Рейгън, които събориха СССР и го банкрутираха. Байдън ненавиждаше Рейгън и беше първият сенатор, който подкрепи Дж Картър против Рейгън. Байдън беше за Nuclear Freeze, рефренът на някогашните западни левичари от 80-те. Байдън, както ментора си, Нийл Кинък, шеф на британските лейбъристи, подкрепяше едностранното ядрено разоръжаване, т.е. разоръжаване на САЩ и Западна Европа, но не и на СССР.

 

Като се замисля всъщност това е най-голямото безумие на Западния свят, по-голяма лудост, дори от днешните могъщи отклонения. В 1988 по време на първата президентска кампания на Байдън, се разбра, че е преписвал от речите на Кинък и ги е използвал в кампанията. Това стана причина да се откаже от състезанието. Байдън подкрепяше всички "национално-освободителни", антиамерикански  движения в Южна Америка през 80-те, което напълно съвпадаше с геополитиката на Кремъл в тази част на света. И ето го отново Байдън - верен работник за Кремъл, но вече като президент на САЩ. Затова не се учудвам, че поставя Америка на последно място. За разлика от Тръмп.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени