Биляна Амбарева: Защо за развяващите руски знамена благодарността на Европа към САЩ е "срамна зависимост", а нашият 140-годишен слугинаж на интересите на Матушката не е?

Докато Америка въстановяваше Европа, "братушките" бяха заети да издигат стени, за да си запазят завоеванията

Събор на русофили край язовир "Копринка"
Събор на русофили край язовир "Копринка" Източник: За Казанлък

Много се възмущават някои хора, и то все тези, които развяват руски знамена, за "срамната зависимост на Европа от САЩ". И какво излиза сега? Значи, да си на страната на Русия като знак на "вечна благодарност" може, ама Европа не може да е на страната на Америка поради същите причини, така ли? Нейната благодарност е "срамна зависимост", ама нашият 140-годишен слугинаж на интересите на Матушката не е. Ние трябва да сме й вечни съюзници...от благодарност.

 

Да Ви напомня, ако имате къса памет, че Америка освободи половин Германия, Италия, Франция, Белгия, Люксембург и Нидерландия. С ленд-лийза, който също вечно се омаловажава, САЩ помага не само на СССР, но и на Великобритания и Франция. Поради избирателната памет на някои хора ще напомня, че ако Съветите освобождават Аушвиц, то Бухенвалд, Дахау, Dora-Mittelbau и Flossenbürg са освободени от Съюзниците. Ще напомня, че в освободените от САЩ държави не избухват "спонтанни" комунистически революции и че при тях едно мракобесие не беше заменено от друго.  


Ще напомня и за плана Маршал, който вдига на крака цялата Западна Европа и превръща изравнената със земята Германия в номер едно икономика на континента. В същото време, докато Америка въстановяваше Европа, "братушките" бяха заети да издигат стени, за да си запазят завоеванията. После цели 45 години братския Варшавски договор пазеше с танкове "освободените" да не кривнат по кривия път като Унгария и Чехословакия. В същото време НАТО беше единственият гарант на свободна Европа срещу освободителните пориви на СССР и грижата му за страдащия пролетариат. Така че, другари, Европа има за какво да е благодарна на Америка. И ако наистина продължавате да си вярвате, че зависимостта на Европа от САЩ е срамна, то тогава вашата русофилия, която според собствените ви твърдения е плод на вечната ви благодарност, каква е?

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени