Богомил Бонев към Слави Трифонов: Ставаш политическа мишка, която пее чалгирани патриотични песни

Самият Бонев беше изгонен от Костов през 1999 г. заради сериозни прегрешения

Богомил Бонев
Богомил Бонев

"Слави, не се прави така. Имаш плаващо мнозинство. За политики. Правиш кабинет, опитваш да прокараш смели реформи, не го приемат, искаш вот на доверие. Гласуват го и подаваш оставка. Така се прави. Когато политиката се приема сериозно". Това написа във Фейсбук музата на Нона Йотова, изгоненият от Костов през 1999 г. заради сериозни прегрешения Богомил Бонев. Въпреки крайно скандалния му шлейф през годините, Бонев си позволява нерядко да се изказва като истина от последна инстанция. Доскоро прицел на постовете му бяха основно хора от ГЕРБ. Днес той не без основание атакува Чалгаря.

 

"Че нямаш политическа грамотност, това е ясно. Но да нямаш мъжество и да не рискуваш, така се става политическа мишка. Която пее чалгирани възрожденски патриотични песни. Като шоумен и без това отдавна не ставаш", продължава той.

 

Ето и целият пост на Богомил Бонев:
"Слави, не се прави така.

Имаш плаващо мнозинство. За политики.
Правиш кабинет, опитваш да прокараш смели реформи, не го приемат, искаш вот на доверие. Гласуват го и подаваш оставка. Така се прави. Когато политиката се приема сериозно.
Така даваш възможност в следващите избори повече хора да гласуват за идеите ти. Обираш периферията на другите партии, както и негласувалите.
Сега направи едно нищо.
Оправдания за страха винаги ще се намерят.
Ако беше опитал, щеше да имаш много повече шансове за следващи избори.
Че нямаш политическа грамотност, това е ясно.
Но да нямаш мъжество и да не рискуваш, така се става политическа мишка. Която пее чалгирани възрожденски патриотични песни.
Като шоумен и без това отдавна не ставаш".
 

Слави, не се прави така. Имаш плаващо мнозинство. За политики. Правиш кабинет, опитваш да прокараш смели реформи, не го...

Публикувахте от Bogomil Bonev в Понеделник, 26 април 2021 г.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени