Богомил Бонев за Бойко Рашков: Тази пудра никога не се е борила срещу мутрите. Напротив!

Каква е тази амнезия сред населението, нямам представа, удивлява се бившият вътрешен министър в първото правителство на Иван Костов

Богомил Бонев
Богомил Бонев
Бившият вътрешен министър в първото правителство на ОДС с премиер Иван Костов Богомил Бонев написа остър коментар срещу Бойко Рашков. Припомняме, че вчера от трибуната на Народното събрание в качеството си на служебен вътрешен министър той заяви, че се е справил с мутрите, но не съжалявал, че не се справил с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но не било късно."Не знам Рашков къде се слага. По-важното е, че тогавашният  главен прокурор  Татарчев кадруваше на маса с мутрите. Пример Кърджали. Така Роко назначаваше окръжни прокурори. А Бойко Рашков воюваше срещу вътрешния министър. На страната на Татарчев. И на страната на мутрите. Като първоначално мина етап на сервилност. Покана в "Славянска беседа", угодничество. Започна да ми писва от позьори и безпаметно население. Тази пуздра никога не се е борила срещу мутрите. Напротив!". 
 
Според Бонев, Бойко Рашков  е саботирал работата на собствените си следователи - Боби Карайотов и Олег Янев - по доказване на убийството на Луканов."Знам, че сега не е популярно сред неосведомените да се припомнят тези факти. Но това протеже на Ани Крулева има огромен принос да няма присъди срещу организираната престъпност". Ани Крулева (1941 г. - 2013 г.) е полковник от МВР, прокурор, шеф на Националната следствена служба в периода 1992-1995 г. През 1992 г. по време на първото правителство на СДС оглавява следствието. Рамо ѝ дават тогавашният министър на вътрешните работи Йордан Соколов и президентът д-р Желю Желев, който подписва указа за назначаването, припомня Tribune. Три години по-късно след поредица скандали пак той подписва указа за освобождаването ѝ. В началото на кариерата ѝ в следствието едни я наричат човек на бившата Държавна сигурност, други я определят като"синьо момиче", сложено на поста, за да уволнява наред" ("168 часа"). Ани Крулева издига Бойко Рашков за свой заместник в националното следствие.
 
"Каква е тази амнезия сред населението, нямам представа. И сега е само пара под налягане. Прилича на пенсионер угодник на президента, който се оказва лековерен и неосведомен. Татарчев, Бог да го прости! Неговото алтерего се вихри. Безкритично приемано.“, допълва Бонев, който беше защитник и поддръжник на президента Радев, очевидно определя назначаването на  Бойко Рашков за вътрешен министър като голяма грешка."Добре че Петър Стоянов не му подписа указа (за главен прокурор, бел. ред.). Щеше да продължи да саботира всяко действие срещу мутрите. Гешев е цвете в сравнение с това, което тези направиха преди 25 години." Бонев завършва коментара си за Бойко Рашков така: "Любопитно ми е непредубеденото мнение на психиатри за поведението му пред камера. Аз съм му сложил диагнозата преди четвърт век. Ясно е, че сега е "наш кучи син". Но да не забравяме какъв кучи син е тоя нарцис", завършва поста си Бонев. 
 

Още от "Мнения и анализи"

Кремъл пее ядрената си песен - тактиката му става все по-изродена и коварна

Старата гвардия в Кремъл раздухва блъфа за използване на ядрено оръжие, а отговорниците за пропагандата влагат сили да изтощят и заблудят проверителите на факти и медийните организации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени