Борисов си живее в бащината къща в Банкя, но още го дъвчат. Бойко Рашков се чуди в кой от 12-те си кенефа да се...облекчи, но минава за борец с корупцията?!

Пети ден пълно мълчание и снишаване от страна на "разследващите", "независими" медии от кръга около "Капитал", "Свободна Европа", Антикорупционния фонд, Репортери без граници, АЕЖ

Рашков - най-имотният политик
Рашков - най-имотният политик Източник: ПИК

Данка Радева

Пети ден след разкритията на ПИК за имотния крал Бойко Рашков. Пети ден пълно мълчание и снишаване от страна на "разследващите", "независими" медии от кръга около "Капитал", "Свободна Европа", Антикорупционния фонд, Репортери без граници, АЕЖ…Къде са храбреците Полина Паунова, Чобанов, Бенатова, Генка Шикерова, Сашо Диков, Галя Прокопиева?

 

Що се ошумоляват за резиденцията на вътрешния министър с 12 бани и тоалетни, за морското му имение, за двете къщи с басейн в Стара планина, за 5-те апартамента в София… Като беше за къщата в Барселона "на Бойко" и смешната тераска на Пламен Георгиев, се мятаха на барикадата. сика в двойния стандарт. Но иначе пищят за 112-о място по свобода на словото. И то им е много.

 

Борисов си живее в бащината къща в Банкя, но продължават да му дъвчат името. И чекмеджето. Рашков се чуди в кой от 12-те си кенефа да се…облекчи, но минава за доблестен борец срещу корупцията. Хубаво е, че се случва сега и по този начин, за да се увери уважаемата публика за какво всъщност става въпрос. Става въпрос не за обективна журналистика, а за корпоративно медийно обслужване на бащицата Иво Прокопиев, неговата марионетна партийка "Демократична България" и гравитиращия в момента около тях президент Радев.

 

Ако е срещу ГЕРБ, патриоти, независими граждани и бизнесмени – скачат. Ако е срещу някой от техните, се вкаменяват. Омертата ги вкаменява. Грантовете от чужбина, юдейският им нрав. (Я си представете какво щеше да се случи, ако министър на ГЕРБ се ширеше в резиденция на шейх…) Сега са на хранилка и при Васил Божков, освен при Прокопиев и Цветан Василев. А Бойко Рашков е персоналният министър на Божков в служебното правителство.

 

Първата му работа бе да назначи служителка на Божков за шеф на кабинета си. Как тъй ще пишат за имотите му, ще ги смълчават, естествено. Интересно дали американското посолство знае, че любимите им доносници се издържат от Черепа, ударен по закона "Магнитски"? Перверзия цари някаква и няма изглед да влезем в нормалността с толкова похитена и подменена публична среда.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени