Брежнев в Белия дом

Поразителни са приликите между сегашната официална Америка и някогашния Кремъл

Байдън като Брежнев
Байдън като Брежнев Източник: Zonanews

Огнян Дъскарев, журналист и преводач

Байдън произнесе първата си президентска реч явно след дълги репетиции пред телепромптера и дълги, тягостни повторения. Сигурен съм, заради напрегнатото му лице и смехотворните, "искрени" уверения. Цялата му реч беше нелепо възторжена, комично трогателна и "убедителна", излишно подсигурена с глупости, и да - лъжлива. Той заяви, че в началото пандемията в САЩ била посрещната с “мълчание” и сетне - с бездействие. Цитирам по памет, защото такива лъжи не трябва да бъдат запомняни. Твърдението е повече от лъжа, то е безсрамие, защото:

 

  • На 21 януари 2020 Тръмп затвори въздушната граница на САЩ с Китай и така спаси безброй американци. Байдън и хората му осъдиха Тръмп, че е расист;
  • В средата на март 2020 Тръмп подписа договор за производство на ваксини с "Джонсън и Джонсън", одобрена наскоро в САЩ. Забележете крайно ранната дата за договор с фирмата, доказателство за изключителната далновидност на Тръмп;
  • На 15 май 2020 Тръмп създаде Operation Warp Speed с цел създаване на ваксина до края на годината. Незабавно левичарските медии, заедно с вездесъщия гений А. Фаучи, учен-левичар, заявиха, че това е невъзможно и се присмяха на президента. На 13 март т.г. Марк Медоус бивш шеф на кабинета на Тръмп в интервю за "Фокс нюз" потвърди за Фаучи. Но Тръмп сключи договор с "Модерна" и "Пфайзер/Бионтех" за 400 млн. ваксини на стойност 1.9 млрд дол. И да, преди изборите на 3 ноември в САЩ м.г. ваксините бяха създадени и на тях сега се радва ЕС и България, които не искат да признаят, че именно Тръмп създаде любимото им оръжие против китайския вирус. Тръмп организира и разпространението на ваксините чрез Пентагона и благодарение на Тръмп, Байдън вече благодарно се ваксинира. Или не е толкова благодарен?

Байдън е непочтен неблагодарник, въпреки, че се ваксинира само заради Тръмп! Речта на Байдън беше блестящ пример за безчестие, лъжи и бездънна глупост. Освен горното, той дума не каза за основния виновник за пандемията - Китай. Защо? Отношенията на Байдън с Пекин са повече от деликатни, заради няколко странни бизнес имейли на сина му, скрити от медиите преди изборите, за да не му навредят. Синът му сега е разследван от ФБР. Байдън дума не каза за жестоката хуманитарна имиграционна криза на южната граница на САЩ с Мексико, изцяло създадена от днешната ляворадикална власт във Вашингтон. Но как отговориха медиите в САЩ и по света на речта? По-жалко, нещастно представяне съм виждал само в съветските и българските медии при комунизма. Например на 8 март т.г. "Вашингон пост" сериозно писа, че Байдън е "непроницаем" за пародия. В същия ден същият пред камерите не можа да се сети как се казва военният му министър (изправен зад него), не можа да се сети как се казва институцията, на която е шеф - Пентагона! Ако Тръмп беше направил това?

 

Не знам как Байдън ще даде пресконференция, на живо пред десетки журналисти, макар и почти всички приятели. Досега не го е направил. Тръмп даде 44 официални пресконференции на живо пред враждебните медии и десетки други на момента. Угодническите журналисти в американските и западноевропейските медии мога да сравня единствено със съветските и българските комунистически угодници, които не спираха да хвалят "народните ръководители" и "големите успехи на социализма" в "Правда" и "Работническо дело". Лошото е, че и тукашните медии покорно повтарят брюкселските/западните медии. Най-лошото е, че Америка и Западна Европа се превърнаха в копие (почти) на някогашната съветска империя. Основната причина: неокомунизмът, който почти завладя САЩ и Западна Европа и е на път да отрови и разруши ума на хората там. Когато гледам и слушам трескавия, напрегнат, като струна Байдън, който постоянно е подготвян да не се изложи, никога да не сгреши, но често не е на себе си, неизбежно се сещам за Брежнев. Всеки, който знае, ще ме разбере. 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени