Британски военен: Путин да не си играе на война с НАТО, защото ще бъде бит бързо

Всяка руска атака или инвазия срещу НАТО ще предизвика съкрушителен отговор, каза Тони Радакин, началник на Щаба на отбраната на британските въоръжени сили

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Цензор.NET

Владимир Путин всъщност не иска война с НАТО, защото "Русия ще загуби, и то бързо", казва Тони Радакин, началник на Щаба на отбраната на британските въоръжени сили пред Business Insider.

 

"Всяка руска атака или инвазия срещу НАТО ще предизвика съкрушителен отговор", каза Радакин. Той добави, че руският президент разбира това: "Основната причина, поради която Путин не иска конфликт с НАТО, е, че Русия ще загуби. И ще загуби бързо".

 

Адмирал Тони Радакин
Адмирал Тони Радакин Източник: MSN.com

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че директният конфликт между Русия и НАТО ще стане неизбежен, ако военните от алианса се появят в Украйна.

 

"В случая не трябва да говорим за вероятност, а за неизбежност. Така го оценяваме", отговори Песков в отговор на въпрос за рисковете от конфликт с НАТО.

 

За това, че страните от ЕС могат да изпратят свои войски в Украйна в близко бъдеще, за да подкрепят Киев в конфронтацията с Москва, заяви френският президент Еманюел Макрон.

 

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски. Но нищо не може да бъде изключено в бъдеще", каза Макрон след срещата на върха в Париж, добавяйки, че такава възможност е "спомената сред вариантите" за подкрепа на Киев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени