"Десните" изпаднаха в амок

Поне в половината щати живеят хора, които прекрасно знаят кое е добре за тях. И ако се наложи ще напомнят за това на другата половина щати - ако трябва оглушително, но и законно

Картината "Визионерът", нарисувана през 1989 г. от Ralph Wolfe Cowan
Картината "Визионерът", нарисувана през 1989 г. от Ralph Wolfe Cowan Източник: Zonanews

Огнян Дъскарев

Преди дни Байдън се обади по телефона на Путин и незабавно "десните" с големите кавички по света и у нас изпаднаха в амок. Според тях Байдън поставил ребром (това е безценна дума!) на Путин следните трудни въпроси:

1.Осъдил задържането на Навални (но държавният секретар Помпео на 17 януари т.г., т.е. три дни преди да напусне властта заедно с президента Тръмп, направи същото).


2.Осъдил "руската агресия в Украйна"= Обама и Байдън се страхуваха панически от Кремъл и затова отказаха на украинците всякакви оръжия, но президентът Тръмп им достави 140 тежки противотанкови оръжия, от които украинската армия имаше отчаяна нужда. Обама и Байдън доставиха на украинците одеала, сапуни и калъфки за възглавници. Впрочем, любимата на “десните” Германия също отказа на украинците оръжия (Виж линк: https://www.dw.com/en/angela-merkel-sidesteps-military-aid-to-ukraine/a-46506216/ )

3.Осъдил руската кибератака през късната есен на 2020. Не знам какво се случи след това, но в 2011 Китай извърши масивна кибератака против федералните служители в САЩ и така бяха огласени личните данни на десетки хиляди служители. Това аз наричам кибератака и не си спомням "дясно" възмущение.

4.Осъдил руската намеса в изборите от 3 ноември миналата година. Това вече е наглост. Няма друга намеса в изборите, освен изключително тежките подозрения, основани на писмените показания под клетва на най-малко хиляди души за това. В безчестните, фалшифицирани избори, които докараха Байдън на власт, днес не вярва половината Америка. Възторгът на "десните" от "твърдата" позиция на Байдън към Кремъл всъщност е родена от невежество - те така и не разбраха, че президентът Тръмп е американски патриот, а не глобалист и нямаше как да не се сблъска с Русия. Но има и друго: "десните" разбират, че антируското говорене и действия скоро напълно ще изчезнат при Байдън и хората му, защото те са само продължение на Обама, който панически се страхуваше от Путин (Вж по-горе). Точно затова днес Гари Каспаров се пеняви безпомощно в US Today и иска от Байдън едва ли не война против Русия. Ами, не. Но има друго, крайно важно, което невежите "десни" не знаят, въпреки безкрайните им напомпани стойки и претенции.

 

Байдън по телефона угодил на нетърпеливия Путин - САЩ ще подновят "Новия Старт", изтичащ на 5 февр т.г. Този договор с огромно значение за света беше подписан на 5 февруари 2011 г. от Обама и Медведев. Аз писах за подготовката му преди цели 12 години (Вж линк: https://tull.blog.bg/politika/2009/07/18/prav-li-e-bil-bush.365471 ). През 2009 г. писах, че Обама и Байдън извършиха недопустимото: "Най-голямата отстъпка, която Обама направи пред руснаците е в т. 5 от Съвместното споразумение на държавните глави, която включва "връзка между стратегическите нападателни и стратегическите защитни оръжия". След 1986 г. четири американски президенти (Рейгън, Буш-старши, Клинтън и Буш-младши) твърдо отхвърляха исканията на Кремъл противоракетната ядрена отбрана на САЩ, т.е. стратегическите защитни оръжия, да бъде предмет на договори за съкращение на ядрените оръжия. Поради простата причина, че американската отбрана е много по-добра от руската. Например, американците могат да свалят и унищожават руските междуконтинентални балистични ракети, но обратното не е възможно. Вярно е, че засега има само предварително споразумение, а не официален договор, но отстъпката на Обама е безпрецедентна и недопустима и пряко застрашава сигурността на Америка”. И сега мисля така.

 

Но какво се случи? Президентът Тръмп, който вече беше жестоко ударил Кремъл с анулирането на Договора за малки и средни атомни оръжия, отлично разбираше, че руснаците отчаяно искат да подновят Новия Старт. Обратното като нищо щеше да разруши слабата руска икономика, защото трябваше да разработват нови стратегически оръжия. Ето защо президентът постави допълнителни условия за само едногодишно продължение (не пет години!) на Договора: да бъде наложено замразяване на всички бойни глави на САЩ и Русия. Както и допълнителна проверка за това. Руснаците се съгласиха, но без проверката. През август 2020 Тръмп основателно поиска и Китай да бъде включен в Договора, защото китайците спокойно развиваха стратегическите си оръжия от поне десет години, без никой да ги безпокои (Виж линка: https://www.armscontrol.org/act/2020-11/news/new-start-limbo-ahead-us-election?fbclid=IwAR2oNtSU7dUKKc1aB_dw4ga-GtCzNB7dcm56PKTxCUla-xMgDd97YMQ2DBk ). Пекин отказа, Кремъл замълча. И така дойде злощастният 3 ноември 2020, президентът Тръмп "загуби" изборите. Кремъл и Байдън имаха вече цялото основание да се прегърнат, както и стана. Байдън на мига се съгласи с надеждата и най-голямото желание на Путин - угодно веднага се съгласи. "Десните" изпаднаха в амок.

 

Междувременно левият радикал в Белия дом издаде няколко АНТИКАПИТАЛИСТИЧЕСКИ укази, в полза на Москва и Пекин - спря петролопровода Кийстоун, забрани сондажите за газ (фракинг) и нефт на федерални земи за 60 дни, което несъмнено ще бъде продължено безсрочно. Поиска 2 трилиона долара за борба с климатичната "криза", уж причинена от хората. Цената: загубени стотици и стотици хиляди работни места. Поиска 1.9 трилиона долара за борба с Китайския вирус. Гигантските суми най-вероятно ще бъдат одобрени от Конгреса, контролиран от левицата. Тоест - Байдън увеличи дефицита на САЩ за два дни с 3.9 трилиона долара! Това добре го прочетете и запомнете! Утре левият радикал, уж католик, ще подпише указ, отменящ заповедта на президента Тръмп, с която се забранява финансирането на чужди НПО, подкрепящи абортите. Т.е.американските данъкоплатци от утре ще плащат на чуждестранни НПО, за да бъдат извършвани аборти. И това добре го запомнете. Мнозина са безнадеждни днес, убедени са, че неокомунизмът завинаги е завладял Америка. Не мисля така - поне в половината щати живеят хора, които прекрасно знаят кое е добре за тях. И ако се наложи ще напомнят за това на другата половина щати - ако трябва оглушително, но и законно. А в същото време: пожарникар от Канзас скочи от пожарната кола и изненадващо на колене предложи брак на изумената си годеница, детска учителка, сред радостните възгласи на децата. Животът продължава, добър и лош. Радвайте му се, защото друг няма.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени