Диляна Ценова: Ярки светкавици прорязват управленския рай

Защо градските десни замерят Слави с хапливи забележки

Диляна Ценова
Диляна Ценова

Диляна Ценова, "24 часа"

 

Защо градските десни замерят Слави с хапливи забележки. Държал се като водещ на тв риалити. Сега ли го забелязаха? Ей такава уста са отворили прогресивните медийни кръгове срещу лидера на "Има такъв народ" заради новаторската му стратегия по закучилия се казус със Северна Македония.

 

Кой па бил толкова, че да дава акъл на международното положение; знаел ли "гражданинът Трифонов", че е невъзможно веднага да паднат визите за САЩ; страшна тъпотия изтърсил, че "стотици хиляди" северномакедонци са с български паспорти, след като статистиката на Румен Радев ги изкарала максимум 130 хиляди; как можело да излага собствения си външен министър Теодора Генчовска, която вече декларира, че подкрепя позицията на Народното събрание, и от какъв зор поставя искания към Америка за проблем, касаещ единствено ЕС и нас.

 

Впрегнали са си всички експерти по външни работи, за да съсипят слугата на суверена, все едно е понечил нещо да им вземе, а не да им даде. Шушука се, че всъщност му завиждат задето си има външен министър и си го ползва, дано да не е вярно.

 

Става дума все за сайтове и инфлуенсъри от обкръжението на ДБ, които би трябвало да се отнасят приятелски и с респект към коалиционните партньори на своите спонсори в името на промяната. "Особена ирония" нарича Атанас Атанасов идеите на Слави, при положение че външната политика никога не е била негова работа.

 

Ярки светкавици прорязват управленския рай! Левите либерали с дясно самосъзнание очевидно не схващат положителните намерения на "най-дългия" български политик. Вместо да го замерят с хапливи забележки, както Хаджигенов замеря с яйца Министерския съвет, можеха да оценят безпрецедентната му откровеност.

 

Нима Трифонов не е единственият представител на действащата власт, който съобщава публично за ключовата роля на Щатите в отношенията между България и РСМ? Предпочитат да ги лъже ли, че тоя възел ще се развързва в Брюксел?

 

Плюят го обилно, както Тошко плюе по Татяна Дончева, не разбират, че сега е моментът да изцедим американците, щото на тях им е адски важно европейското членство на южната ни съседка. Да се беше напънала градската десница, която е сто пъти по-близка с Америка от Трифонов, и да измисли какво още може да си извоюва малка България в тоя уникален исторически момент.

 

Кога друг път световният лидер така ни е падал в ръчичките? Без визи, влизане в Шенген, добре, но лошо ли ще ни е например София и Маями да станат побратимени градове, както са Берковица и Дзержинск, Борово и Гогошари, Велико Търново и Маракеш, Пловдив и Рим, Правец и Воронеж… Защо да не потече един динамичен обмен на кадри? Нашите ученици да лагеруват на Карибско море, техните - на езерото "Ариана"?

 

Ако се навият да ни подарят десет F-16, ще им ги върнем ли? Няма ли да е тържествено и повод за патриотична гордост, ако президентът Радев се завръща от посещение в Бургас, пилотирайки собственоръчно изтребител? Наистина е странен масовият либерален негативизъм. Да, Слави се държи като водещ на телевизионно риалити, а не като политик и още по-малко като опорна стена на кабинета "Петков", но той Е водещ на телевизионно риалити!

 

А градските десни дума накриво не му казаха през нито една от ланшните предизборни кампании, даже си викаха "Наздраве!", когато спечели изборите. Дебелашките им шеги сега във фейсбук как сме можели да изстреляме Тошко на Марс със совалка на НАСА с нищо не помагат на промяната.

 

Заслепени от злоба и завист, пак сме на път да се разминем с разцвета на българщината. Защо следващата Мис Америка да не е наше момиче? И защо на жителите на Маями да не им пускат "София ден и нощ", както нас ни спукват от Хорейшо? С лека ръка ли ще прогоним птичето, което ни е кацнало на рамото? Замислете се!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени