Димитър Ганев: Рашков е продължение на политическата линия на "чегъртане"

Ръстът на цените може да изхарчи доверието в правителството за 6-7 месеца, прогнозира той

Димитър Ганев
Димитър Ганев Източник: БГНЕС

Бойко Рашков е продължение на политическата линия на "чегъртане", неговата е роля е чегъртането. Тя ще продължава, докога ще подържа този сюжет ще видим. Проблемът пред Кирил Петков и правителството му е, че заради повишаващите се цени на услуги и стоки, кредитът на доверие може да бъде по-лесно изхарчен. Това ще създаде проблеми на кабинета след 6-7 месеца. Това заяви пред NOVA NEWS социологът от "Тренд" Димитър Ганев.

 

По думите му има потенциал за протести, но това няма да доведе до предсрочни парламентарни избори, коментира Ганев. "По-вероятно бе да се случи, ако правителството беше в 3-та си година. Би трябвало да се даде първоначален толеранс от 100 дни относно оценките за новия кабинет. Социалната криза е най-сериозното нещо, пред което ще се изправят- високите цени на всички стоки. Коронавирусът се превръща във фонова тема", сподели той. И обясни, че вероятно ще има напрежение между президентската институция и управляващата коалиция.

 

Според него няма да се стигне до нови предсрочни избори в скоро време. "Аз смятам, че няма да се стигне към предсрочни парламентарни избори. Резултатите на ИТН, ДБ и БСП са надолу, те нямат интерес да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Формациите нямат интерес от нов вот, затова ще крепят правителството. Ще видим дистанциране в коалиционните партньори по неприятни за избирателите теми на конкретна партия", смята Ганев.

 

И допълни, че "Възраждане" вероятно ще вземат гласувалите за "Има такъв народ", които подкрепят премахването на зеления сертификат. Той посочи, че няма партия, която е била във властта, а след това е увеличила електората. 

 

Според него Корнелия Нинова има ясна политическа линия през последните четири години, но това не дава добър резултат. Изключвенето на Кирил Добре също не би натрупало позитиви. Крим Зарков ще успее да обеди основните опозиционни групи.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени