Димитър Ганев: Върхушката в ДПС преразпределя сферите на влияние. Въпросът е сега кой държи бухалките и кой обръчите

Според експерта има реален шанс партиите в 51-ото Народно събрание да станат между 6 и 9

Димитър Ганев
Димитър Ганев Източник: БГНЕС

Социологът Димитър Ганев заяви, че ДПС на Ахмед Доган ще има превес на предсрочните парламентарни избори. Организационният ресурс на хората, които са по места са основният инструмент пък на Делян Пеевски за мобилизация на изборите, анализира Ганев в студиото на bTV.

 

Той обаче се съмнява, че социологическият инструментариум може да отговори на въпроса какво ще е разпределението на гласовете в двете ДПС. Ганев обаче очаква да има отлив от избирателите на ДПС.

Според експерта има реален шанс партиите в 51-ото Народно събрание да станат между 6 и 9.

 

Ребусът не се опростява, а става все по-сложен, изтъкна социологът. Той не вижда вариант за конфигурация между ГЕРБ и ПП-ДБ. И МЕЧ, и "Величие" имат електорален потенциал да влязат в следващия парламент, смята Ганев. Според него дори и да състави кабинет след изборите, то политическата криза няма да бъде решена.

 

 

Политологът Любомир Стефанов посочи, че върхушката в ДПС преразпределя сферите на влияние. Въпросът е сега кой държи бухалките и кой държи обръчите. Няма печеливш от войната в ДПС, посочи Стефанов.

 

Според него е възможно нито една фракция на ДПС да не подкрепи кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов. Той е на мнение още, че освен разцеплението, което се случи в ДПС и евентуалния отлив на избиратели от формацията, същото може да се случи и в БСП заради изключването на Корнелия Нинова.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени