Димо Гяуров: У нас все още има руска пета колона и предатели

Той смята, че на Украйна трябва да се помогне с всичко, с което е възможно

Димо Гяуров
Димо Гяуров Източник: БГНЕС

Службите и прокуратурата бяха доста обрани в съобщенията си, но България продължава да бъде слабо звено, да има руска пета колона и да има предатели. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред БНТ за поредния удар на спецпрокуратурата срещу руските шпиони.


Според него това, което посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова си позволила да каже, е тежко осъдително и не е никак дипломатично. Аз гледам на това поведение и на тези думи като елемент от цялостната риторика на руската пропаганда и заплахата на Путин за ядреното копче. До там няма да се стигне и разумът ще надделее, очаква Гяуров.

 

Той увери, че за българското население няма заплаха, но това би трябвало да го кажат властите по един адекватен начин. Малко закъсняхме с предприемането на конкретни действия за войната в Украйна, призна Гяуров и добави, че нямало как, когато светът е във война с Путин, да разрешим пропагандната война да продължава на наша територия.

 

Той смята, че на Украйна трябва да се помогне с всичко, с което е възможно. Украйна има нужда от военна помощ и ако е възможно с това, което разреши ЕС, трябва да помогнем с каквото можем, настоя Димо Гяуров.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени