Димо Гяуров: Възхищавам се на направеното от украинската армия

Ясно е, че парад на 9 май в Украйна няма да има, заяви той

Димо Гяуров
Димо Гяуров Източник: СДС

В "Тази сутрин" по NOVA Димо Гяуров обясни за ситуацията с кораба "Царевна" – нелепост на събитията и обстоятелствата. Никой не е тормозил екипажа, случаят беше употребен за пропаганда, каза Гяуров.

 

"Кой освободи моряците – няма значение, важно е да се приберат живи и здрави, недоразумение стана с извеждането им. Ако евентуално нашите служби са участвали под някаква форма, то има приложно поле в сферата на военната дипломация – да се договори прозорец за евакуация.

 

Кризисният център във външно е работил-сигурен съм, водени са разговори Докато военните действия в Черно море не приключат и не се обезопаси морето няма как да бъдат изведени корабите. Ясно е, че парад на 9 май в Украйна няма да има.

 

Така че военните действия могат да продължат дълго. Очаквам сраженията да продължат в Донбас, възхищавам се на направеното от украинската армия.

 

Част от ударите са отмъщение заради крайцера "Москва" но и са начин Москва да поддържа темпото. Наложи се прегрупиране и превъоръжаване.  С ракетите и бомбите се поддържа темпото на войната.

 

Не съм голям оптимист за резултат от преговорите. Русия не е мръднала и на сантиметър от първоначалните си искания. Няма власт украинска, която да се откаже от половината територия на страната.

 

Мариупол е вход на Азовско море, от друга е пречката, кото спира руските войски да напредват. Не е изключено Марупол да се третира като врата в посока към Киев. Но това предполага дълга, мащабна и кървава война", е мнението му.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени