Днес светът се дели на човеци с различни схващания и убеждения, и путинофили

Путин с политиката си убива Русия по-сигурно, по-зловещо и по-жестоко от Украйна

Путинофилия
Путинофилия Източник: Vladimir Volkov/Twitter

Живка Кехайова, Zarata.info

Путинофилите се делят на три. Първата категория е на глупавите и ниско образовани хора, за които остарялата му, изостанала и ретроградна политика и риторика, са най-разбираеми. Просто защото нямат досег до северокорейската.

 

Втората е на онези с известен умствен потенциал, но обидени на света, защото не ги е оценил подобаващо, според тях самите. Не за друго, а защото човек винаги има оправдание за своите характерови проблеми, проблеми с мързела, или със способността за адекватна адаптация и действия.

 

А противопоставянето, дори глупавото, им дава самочувствие на различни и знаещи "тайна"… Дава им самочувствие, което не могат да си набавят в реално състезание на способности с останалите.

 

Третата е на неморалните – такива, които биха служили не просто на злото, а и на най-злото, ако им подхвърля по някой "кокал" – без значение финансов, властови, или друг някакъв.

 

И трите вида са антицивилизационни. Те нищо не могат да дадат на света и затова заврени в тинята се опитват да подкопаят основите му.

 

И не, не ми излизайте с приказките за Русия. Путин с политиката си убива Русия по-сигурно, по-зловещо и по-жестоко от Украйна. Ако не го разбирате, значи сте от първия вид.

 

А хората ли? Ами хората имат своите интереси, своите различни убеждения, своите силни и слаби страни, своите противоречия и единения, но никога не преминават границата на човешкото и остават човеци.

 

Остават човеци особено тогава, когато е заплашена цивилизацията им и заедно, въпреки различията си и идеите си, съумяват да се изправят срещу путинофилите, за да пазят света и правото си на избор да бъдат различни помежду си, мислещи и градящи. Може да градят по различен начин, но градят – не рушат, не унищожават.

 

Всъщност тази линия на разделение е откак свят светува. Само наименованието на путинофилите се мени в зависимост от диктатора и епохата. На нашето поколение се падна да се наричат така.

 

Важното е, че колкото и да са тъпо-агресивни и манипулативни, хората – оставащи човеци, винаги и във всички времена са били повече и са побеждавали, дори и трудно.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени