Добромир Живков: Очаква се ГЕРБ да е първа политическа сила

"Енергетиката и геополитиката ще са основни теми в кампанията" - смятат анализатори

Добромир Живков
Добромир Живков Източник: bTV

"Още в момента, в който президента Радев учреди служебното правителство, той започна да подготвя гражданите за хаоса в енергетиката. От там на сетне всичко се движи в структуриран план. Навлизаме към територия, в която държавата не трябва да навлиза. Ние сме парламентарна република. Такъв тип политики се взимат от редовно правителство.

 

Служебен кабинет не може да определя геополитическата орбита на страната", обясни социологът Добромир Живков пред bTV.

 

"Служебният кабинет не бива да прави ревизия. Той трябва да се ограничи до провеждането на честни избори. Рязко се смениха приоритетите на президента Радев. Аз не мога да си отговоря защо той не даде шанс на редовния кабинет.

 

Президентът направи една от първите атаки срещу кабинета", добави социологът. Според него се очертава ГЕРБ да е първа политическа сила на изборите, а разлики ще има в подкрепата към "Продължаваме промяната".

 

"Темата за енергетиката в момента е основна. Това е една от основните разделителни линии. Ще има партии, които скачат срещу решението на правителството за разговори с "Газпром". Това ще бъде разделението", заяви в "Тази сутрин" политологът Слави Василев. 

 

Според него всички партии тайно се надяват Румен Радев да върне "Газпром". "Това ще позволи на много партии да стрелят по президента, а гражданите да прекарат една спокойна зима", допълни Василев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени