Доктор по международно право сезира Европа за платена кампания за сатанизиране на Гешев след ареста на руските шпиони

Надяваме се, че няма да бъдем предадени от вас и да не бъдете използвани от вътрешни и външни сили, които искат не само слаба България, но и слаб Европейски съюз, каза той

Адвокат Станислав Станев
Адвокат Станислав Станев

Станислав Станев сезира с писмо европейски лидери и институции относно кампания за сатанизиране на главния прокурор Иван Гешев: 

На вниманието на Урсула фон дер Лайен - председател на Европейската комисия

Вера Юрова - комисар по ценностите и прозрачността

Дидие Рейндърс - комисар по правосъдието

Манфред Вебер - председател на групата на ЕПП

Ираткс Гарсия Перес - председател на Групата на социалистите и демократите

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Във време, когато Европа видя истинското лице на Русия и започна да се замисля колко дълго е жертва на собствената си добронамереност и доверие, искам да обърна вниманието ви към ситуацията с правосъдието в България.

 

Въпросите са свързани, а причината да се интересувам от вас е, че мисля, че българските граждани, включително евродепутати, ви заблуждават. Вече почти две години България води интензивна медийна и политическа кампания срещу главния прокурор - г-н Иван Гешев.

 

Това е кампания, която се опитва да го сатанизира не само в очите на българското общество, но и във вашите представи. Агресията срещу него ескалира, след като българската прокуратура, на която е шефът, хвана руски шпиони и им повдигна обвинение. Част от тези шпиони са хванати в администрацията на българския президент.

 

Точно това сигнализираха публични личности и политици с демократична реторика да стартират мащабна и интензивна медийна и социална кампания срещу него. Абсолютно съм сигурен, че такава агресивна и всеобхватна инициатива не е и не може да бъде безплатна. Нямам преки доказателства кой и как финансира това.

 

Но отговорът на въпроса е "кой има полза". Очевидно е, че тези, които получават пари, за да продадат български, европейски и натовски тайни на Русия, имат полза да свалят Главния прокурор. Интерес са и тези видни фигури, срещу които българската държава е повдигнала обвинения, поради което са избягали.

 

Очевидно е, че интересите на Русия и тези бегълци от правосъдието съвпадат, но това е разбираемо. Тъжното е, че хора, на които вярвате, използват доверието ви, за да манипулират и заблужда Можете да бъдете сигурни, че резултатът, който целят, не е сигурен и стабилен Европейски съюз, а Европа със слабости и зависимости.

 

За съжаление мога да кажа, че в момента Главният прокурор на Р България остана последният значим стълб в борбата с престъпността и вражеските шпиони. С реториката си българското правителство вече почти година е във вражеския отбор.

 

Въпросът дали Иван Гешев ще задържи поста си е вътрешен за Република България и зависи предимно от това дали българската съдебна система в лицето на Висшия съдебен съвет ще прояви уважение към закона или ще пречупи във фаса e на пропагандата и фейка Новини.

 

Просто исках да ви дам възможност да видите другата гледна точка и да знаете, че освен мошениците, които получават финансиране от данъците на европейските данъкоплатеци, да лъжат, има и друга реалност.

 

Надяваме се, че няма да бъдем предадени от вас и да не бъдете използвани от вътрешни и външни сили, които искат не само слаба България, но и слаб Европейски съюз.

 

С уважение, adv. Stanislav Stanev Доктор по международно право и международни отношения без ангажименти към политическите партии 

 

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Ограниченията в материалната база ограничават възможностите на украинските сили да провеждат ефективни отбранителни

И с ограничени ресурси Украйна удържа на руския напор, пишиат в ежедневния си анализ от вашингтонския Институт за изследване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени