Доц. Борислав Цеков: Президентската република ще доведе до путинизация на България

Конституционалистът допълни, че оттеглянето на Христо Иванов от парламентарния живот слага край на упражненията по съдебна реформа

Борислав Цеков
Борислав Цеков Източник: Институт за модерна политика

Тази т.нар. съдебна реформа не беше нищо повече от една промяна в механизмите за кадровото назначаване в съдебната власт; тя нямаше нищо общо с търсене на качество в правораздаването. Това заяви по NOVA NEWS преподавателят по конституционно право доц. Борислав Цеков.

 

Това не е някакъв занаятчийски или административен въпрос, трябват задълбочени познания. Нито един проблем на България няма да се реши с промени в Конституцията, посочи Борислав Цеков.

 

Призивът ми към депутатите от 50-ото Народно събрание е да спазват Конституцията и да мислят по-малко какво да пипат по нея. Защото нямат необходимия капацитет даже да разсъждават по конституционната материя пълноценно.

 

Конституционалистът допълни, че оттеглянето на Христо Иванов от парламентарния живот слага край на упражненията по съдебна реформа.

 

"Надявам се личностният провал на Христо Иванов да сложи край на тази фалшива съдебна реформа и да се започне една наистина грамотна съдебна реформа", каза още доц. Цеков.

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Кремъл поддържа фалшиви представи за ред и стабилност

Русия и Венецуела подписаха меморандум за разбирателство, насочен към противодействие на "принудителните мерки", което вероятно ще покаже на Запада, че Кремъл има влияние в западното полукълбо

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени