Доц. Стойчо Стойчев: Слави Трифонов е решил да комуникира като лидер на Ал Кайда

Ако тръгнем по логиката на това кой зад кого стои, ще кажем, че зад Гешев стои задкулисието, а зад Радев – Решетников, каза той

Доц. Стойчо Стойчев
Доц. Стойчо Стойчев Източник: Труд
Това е политически натиск. Срещу Гешев няма правни аргументи. Той не се харесва на определени кръгове. Промяната на съдебната власт, за да го махнат пак ще е политически акт. Добър или лош няма значение в момента. Да си спомним защо има разделение на властите, каза политологът Стойчо Стойчев в ефира на БНТ.
 
"Новите лица имат по-голям кредит на доверие. Ние гледаме на политиците като на гащи за еднократна употреба. Трябва да знаем обаче, че нещата за многократна употреба са много по-устойчиви. Слави Трифонов е решил да комуникира като лидер на Ал Кайда. Пуска видеа във фейсбук само. За мен той е някаква амалгама като Доналд Тръмп и Фетулах Гюлен", каза доц. Стойчев.
 
"Ако служебният кабинет можеше да освободи Гешев, то тогава Радев щеше да има пълна власт по вертикала и хоризонтала", добави той По думите му в момента няма сблъсък на институции, а сблъсък между лица: "Ако тръгнем по логиката на това кой зад кого стои, ще кажем, че зад Гешев стои задкулисието, а зад Радев – Решетников".
 
"Ние живяхме с убеждението, че трите партии на промяна говорят по между си. Дори в "Капитал" се появи такава статия. Накрая излезе, че такава синергия няма. От гледна точка на Трифонов предложението на кабинет е морален акт. От друга гледна точка не можеш да поставиш останалите играчи пред свършен факт. Щеше да е по-елементарно за казуса, ако ги беше поканил на неформална среща. Той направи добър ход с Николай Василев", коментира Стойчев.
 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени