Експерт: Москва цели да установи форма на политическо управление в Украйна, което да е контролирано от нея

Русия вече се задъхва, запасите й не са безкрайни

Йордан Божилов
Йордан Божилов Източник: Скрийншот/YouTube

Русия вече се задъхва, запасите не са безкрайни. Това обяви по bTV председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

 

"НАТО не иска да се конфронтира във военно отношения с Русия, защото това може да ескалира и да излезе извън контрол. Така, че на този етап Алиансът единствено подпомага украинската армия с различни въоръжения, с логистика и информация", заяви той. По този начин Божилов коментира решението на НАТО да отхвърли искането на Киев за зона, забранена за полети, над Украйна.

 

"Всяка военна операция има за цел реализиране на политически задачи. Ние все още не знаем каква е политическата задача на Путин", отбеляза той. Чрез поставената цел за уж "денацификация" на Украйна, Москва цели да установи форма на политическо управление, което да е контролирано от Русия.

 

"Мисля, че тази цел на Путин много трудно ще бъде постигната. Забавянето на военните действия спира реализирането на политическите цели. Русия вече се задъхва, запасите й не са безкрайни, колкото и голяма да е страната. Оттук нататък Русия ще трябва да използва конвенционални оръжия, което пък ще доведе до нови жертви, което ще доведе до нова ескалация на напрежението", посочи Божилов. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени