Евелина Славкова: Ако Радев връчи мандата на Янев, с това би легитимирал "Български възход" като президентска партия

Вероятността да отидем на предсрочни избори е по-голяма от тази да има кабинет, добави тя

Евелина Славкова
Евелина Славкова

Политическите формации излъчват посланието, че отиваме на избори, това каза социологът от "Тренд" Евелина Славкова в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS. Никой не може да реализира мандат, бе категорична тя. "Не ме зарази този позитивизъм, че ще се сформира кабинет в рамките на 48-то Народно събрание. Колкото повече президентът им дава възможност да намерят пресечни точки, толкова повече партиите се разделичават", каза социологът.

 

Тя смята, че партиите говорят предизборно на своя електорат и не търсят баланс, за да се състави правителство. Славкова е на мнение, че промените в изборното законодателство в рамките на този парламент поставят казуса за доверието на обществото в провеждането на изборите.

 

"Посланията резонират много силно в обществото. Ще дойде момент, в който толкова малко хора ще са гласували, че решението на което и да е правителство ще бъде поставено под въпрос", каза тя. Кабинет на малцинството е невъзможен, той трябва да бъде гласуван, заяви социологът.

 

Според нея, ако президентът даде трети мандат на "Демократична България", това ще изглежда като подкрепа за техните критики, за неговите действия и позиции за Украйна. "Да се даде мандатът на "Български възход" е несериозно", каза тя. По нейни думи съществува и дистанция между Румен Радев и Стефан Янев. Ако Радев връчи мандата на Янев, с това би легитимирал "Български възход" като президентска партия.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени