Евелина Славкова: Служебният кабинет ще има сериозна роля в предизборната кампания

Социологът посочи, че е тревожно колко хора ще отидат да гласуват заради легитимността на избора

Евелина Славкова
Евелина Славкова Източник: NOVA NEWS

"Темите с високите цени, с газа, с Covid-19 ще участват в предизборната кампания. Тя ще бъде със социален профил. Има повишено ниво на икономическа тревожност заради предстоящата зима... В голяма степен кампанията ще е традиционна. Но в нея роля ще изиграе служебният кабинет". Това каза пред БНР социологът Евелина Славкова от изследователски център "Тренд".

 

И допълни, че президентът Румен Радев е в сложна ситуация: "Той калкулира в себе си една аритметична задача - ако след 2 октомври не бъде излъчен редовен кабинет, той трябва да управлява още и то в месеци със сериозни проблеми заради газовите доставки. Този по-агресивен език от страна на служебния кабинет към предходното правителство се дължи точно на тази калкулация. Това е моя хипотеза. Действията на служебния кабинет няма как да не окажат влияние върху изборните резултати".

 

Социологът посочи, че е тревожно колко хора ще отидат да гласуват заради легитимността на избора. Според нея ПП и ДБ ще се явят отделно на изборите заради самочувствието на Промяната и усещането, че ще бъдат първа сила. По думите ѝ БСП са изправени в сложна ситуация заради липса на периферия и заради това, че са били част от властта, а от това са претърпели загуби.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени