Евелина Славкова, "Тренд": Създаването на какъвто и да било кабинет в рамките на това НС по-скоро би катастрофирало

ГЕРБ нямат интерес да съставят кабинет и да управляват дори да спечелят предсрочни избори

Евелина Славкова
Евелина Славкова Източник: NOVA NEWS

"Много трудно в рамките на това Народно събрание ще може да се състави нов кабинет. Създаването на какъвто и да било кабинет по-скоро би катастрофирало, отколкото да очакваме положителни резултати".

 

Това мнение изрази Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд". "Усещането беше, че когато темата за Македония влезе в Народното събрание, ще има ескалация и напускане на някой от коалиционните партньори, но изненадващо тази ситуация се разви вчера", посочи Славкова.

 

Според нея няма как да не се създаде усещане, че някой с някого се е разбрал, защото това е постоянно усещане за политическата класа. Славкова посочи, че "Възраждане" има най-голям интерес да отиде на предсрочни избори, за да капитализира политическите си дивиденти до този момент.

 

"Едната логика е правителството да продължи с тайна подкрепа и опити да се играе с кворума. Другата логика е, че ГЕРБ нямат интерес да съставят кабинет и да управляват дори да спечелят предсрочни избори, защото "никой не иска властта в ситуация на такава турбулентност" и проблеми, които ще се задълбочават през следващата зима. Ще се задълбочат кризите, в които сме попаднали", прогнозира тя.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени