Евелина Славкова, Тренд: Това правителство най-вероятно няма да изкара пълен мандат

Нов проект на Радев може да се появи преди изтичането на мандата му, прогнозира социологът

Евелина Славкова
Евелина Славкова Източник: NOVA NEWS

"Институционална война има и тя не е само на фронта изпълнителна-съдебна власт. Тя се вижда на няколко фронта и смятам, че ще се разгръща в бъдеще". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS социологът Евелина Славкова.


"По отношение на тази папка с доказателства журналистически материали - по-скоро тук бих се усмихнала като анализатор. Когато ти си министър-председател, когато даваш такъв тип заявка - че трябва прокуратурата върху определени разследвания, когато под твоята шапка са немалко институции, които могат да извадят достатъчно доказателства за определени лица, в един момент да отидеш с неща, които са проверени в Google - смятам, че е малко несериозно", добави Славкова. 

 

Не знам колко от българските граждани гледат с насмешка на това. Прави ми впечатление, че откакто имаме това правителство от декември миналата година, непрекъснато в публичното пространство се дискутират теми, които не са от първостепенна важност за българското общество. Много по-важни въпроси за българите не се решават от правителството, то говори за имена, изнесени от Google, не толкова за постоянно нарастващите цени на стоките. Това поведение ще дведе до намаляване на електоралната подкрепа. Нужен е баланс между социалните въпроси и останалите теми, това сега не се вижда", добави социологът от агенция "Тренд".

 

Тя прогнозира, че ако цените продължават да се повишават, социалното напрежение ще нараства. "Това правителство най-вероятно няма да изкара пълен мандат, ново правителство може да има в рамките на този парламент", смята Славкова.

 

Тя не изключи възможността да има и преговори между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, въпреки списъка. Социологът подчерта, че в политиката не всичко е толкова лично, колкото изглежда.

"Трябва да се има предвид, че хората приемат това правителство като проект на президента Радев и той ще се опита да се дистанцира от него", отбеляза тя.

 

Социологът смята, че нов проект на Радев може да се появи преди изтичането на мандата му и по всяка вероятност ще бъде с лява насоченост.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени