Евродепутатът Александър Йорданов: На днешния ден у нас празнуват националните предатели! 9 септември 1944 г.! Отвратителен ден! Черен ден за България!

Но дали младите хора знаят, че повече от четири десетилетия този престъпен ден в новата българска история бе наш национален празник, пише той

Александър Йорданов
Александър Йорданов Източник: Zonanews
Александър Йорданов, евродепутат ЕНП/ГЕРБ-СДС
Фейсбук

Днес е скръбен ден за България! На този ден през 1944 година е извършено най-голямото предателство в многовековната ни история. Чужда армия окупира държавата ни. Терористи от местната комунистическа престъпна организация, заедно с общественици с леви убеждения и офицери предатели, осъществяват държавен преврат. Следват дни, месеци и години на тотален терор и унищожение на националния елит, на всичко, което означаваме с думата свобода.
 
Ликвидирано е славното ни Царство. С помощта на чуждата военна сила е наложен антинароден и антихуманен диктаторски режим. Копиран е моделът, т.е. системата, на окупаторите. Десетки хиляди граждани са избити или хвърлени в концлагери. Така е било в Съветския съюз, така правят комунистите и в България. Те воюват срещу българския народ с цел да го подчинят и поставят под пълна своя зависимост. И е факт, че успяха за период от 45 години.
 
Но дали младите хора знаят, че повече от четири десетилетия този престъпен ден в новата българска история бе наш национален празник? Ако знаят би трябвало да го проклинат, да проклинат и комунистите. Ако не знаят, това е много лошо. Защото народ, който не познава своето черно минало, е обречен да го преживее отново. И е факт, че обслужващата антибългарските съветски интереси Българска комунистическа партия, чийто наследник от 32 години е Българската социалистическа партия, налага за национален празник дата, от която започва съсипването на държавата ни - 9 септември 1944 година.
 
И го прави, подражавайки на своите съветски господари, които двадесет години по-рано извършват същата диващина, а именно - утвърждават за свой национален празник също престъпен ден- денят на осъществения от тях държавен преврат през октомври 1917 година. Невероятни ненормалници. И те и нашенските им подлоги.
 
Но когато през 1990 г. комунистите у нас разбраха, че не могат вечно да тероризират народа и да воюват срещу свободата и демокрацията, те само за една нощ смениха името на партията си и отмениха позорния национален празник. Но го замениха с друг шантав ден - 3 март. На този ден през 1878 г. две чужди империи - руската и османската, наши традиционни окупатори, сключват договор, с който прекратяват войната помежду си. Но този им договор, поне що се отнася до нас, българите, до нашите права, свобода и независимост, не е истински, а прелиминарен, т.е. предварителен.
 
Днес много хора сключват предварителни договори по най-различни въпроси, знаейки отлично, че подписите им под тях нямат стойност. И викат "ура" не за предварителното споразумение, а есва след подписването на окончателния договор. Защото той е важният. Той поражда права и задължения. Такива реални права и задължения през 1878 година пораждат решенията на Берлинския конгрес взети няколко месеца след т.нар. Санстефански предварителен договор. Не в Сан Стефано, а в Берлин се появява отново на картата на света държавата България.
 
Но когато през 1990 г. комунистите решиха 3 март да бъде български национален празник те имаха за цел да вмъкнат в него тяхната любима Русия. Така станахме единствената държава на света, чийто национален празник е всъщност междунационален. И ако някога на датата 9 септември се развяваха чуждите съветски знамена, то вече 32 години на 3 март се развяват също чуждите руски знамена. В коя друга държава това е така? Коя страна благодари на своя национален празник на чужда държава? Аз поне не познавам такава държава. И този български позор продължава.
 
На днешния ден у нас празнуват националните предатели. Празнуват може би и наследниците на терористите от 9 септември 1944 г. Със сигурност празнуват и много членове на БСП. Но се питам: а дали не празнуват заедно с тях и членовете на партиите, които бяха патерици на БСП в последния парламент? Имам предвид неокомунистите от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Не бих се изненадал, ако наистина празнуват. Може би празнуват и членовете на партии като "Възраждане" и "Атака". Те многократно са давали доказателства че любят повече Русия, отколкото България. Сами се наричат "русофили".
 
Склонен съм да мисля, че и президентът ни ще отвори довечера, ако още не го е сторил, бутилка "Советское игристое". Ще празнуват и в руското посолство. Та нали на този ден именно те, руснаците, яхват отечеството ни! И още искат да ни яхат. Ще пийнат водка, ще замезят с кисела краставичка и сельодка, посланик Митрофанова ще произнесе празнични думи. При такъв кротък и "вечно признателен" народ като нашия, явно това ни се полага.
 
9 септември 1944 г.! Отвратителен ден! Черен ден за България!
 

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени