Евродепутатът Александър Йорданов: Путин няма да спечели, това е краят му, може да се стигне и до разпад на Русия

Свидетели сме на една престъпна война, която Кремъл води срещу Украйна, добави той

Александър Йорданов по БНТ
Александър Йорданов по БНТ Източник: Zonanews
"В момента сме свидетели на една престъпна война, която Кремъл води срещу Украйна, а чрез тази война той воюва и с Европа. Европейците, след като закъсняхме години да имаме една по-твърда и решителна политика спрямо Русия, сега се налага за известен период и ние да поемем част от тежестите на войната. Няма друг изход", каза по БНТ евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов. 
 
Санкциите срещу Русия все още не са достатъчно строги. Те трябваше да се наложат много по-рано, след първата агресия, когато Русия окупира Крим и така Путин нахлу в Украйна, добави той.
 
Путин няма да спечели, това е краят на Путин, може да се стигне и до разпад на Русия. Тази война е не само политическия, но и житейския край на този престъпен лидер на РФ. И това ще се случи. Никакъв нов Съветски съюз няма да има. Войната ще доведе до криза в самата Русия и до протести на руския народ срещу тази власт. Там има тотална репресия срещу хората, бият наред, коментира още бившият председател на НС в периода 1992-94 г.
 
Нека осъдим този режим. Русия трябва да бъде тотално изолирана. Тя не заслужава нито един полюс в многополюсния свят. Тя не носи ценност на света, тя не дава нещо добро на света. Какво добро е дала за последните 30 години? Да разделим управниците на Русия от руския народ, призова той.

И добави: "Но пък какъв е този народ, който подкрепя Путин, започнал война срещу православен християнски народ. Къде видя той фашисти в Украйна? Всички фашистки сборища се правят в Русия. В СанктПетербург имаше такова сборище и там участваше българската Атака. В ЕС има един хора с крайнодесни възгледи – те подкрепят Путин. Льопен да не не би да подкрепя Зеленски?, реторично попита евродепутатът Йорданов. 
 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени