Евродепутатът Александър Йорданов: Западът се е оправил, защото не е лапал комунистически и русофилски мухи

Дори застреляните в ума путинофили у нас трябва да признаят, че на Запад е по-хубаво отколкото в Русия, пише той

Александър Йорданов
Александър Йорданов Източник: Личен архив на Александър Йорданов

Пътувам във влака от Брюксел към Страсбург. През прозореца - огромната френска земя обработена от трудолюбиви земеделски стопани, фермерски стопанства и китни села. Няма пустош. Всичко е обгрижено с човешка ръка. Оправена държава. И си мисля, че дори застреляните в ума путинофили у нас трябва да признаят, че на Запад е по-хубаво отколкото в Русия. Неслучайно дори и те по западния свят щъкат и не им е мерак за живот и работа в Русия. 

 

Всеки нашенец, който е пътувал в западноевропейска държава, е забелязал, че тя, без значение коя, е някак си по-оправена от Русия. Самите руснаци признават, че на Запад е по-хубаво. И също се натискат на Запад да живеят, бизнесче там да завъртят, паричките си в западни банки да скатаят, булките им нещо западно да облекат. И автомобилчетата им са западни. Мерак са им западните ривиери. От известно време те дори и у нас се заселиха, защото ни възприемат вече като западна държава. 
 

А много добре си спомням, че по времето  на техния СССР ката ден се бореха срещу Запада,  срещу западния империализъм и капитализъм. Но всички до един и особено техните комунисти, бяха калпави борци. В това се убеждавам и сега, като гледам през прозореца на влака. На Запад е хубавото. Не е то в Русия. Как да си обясним това. Защо Русия векове наред не може да достигне Запада? Това расова или политическа некадърност е? Би трябвало да има обяснение. Но си мисля и друго. След като и ние, България, станахме Запад за руснаците, то тогава излиза, че сме хванали верният път. По-бързо сме вдянали от тях. Защото те все още не могат да се освестят. Нима наистина са по-глупави от нас? А може би техните политици са по-некадърни от нашите? Та, наближавам Страсбург и си мисля, че нашите заблудени путинофили трябва да прогледнат за истината. Защото тяхното путинясване ще им съсипе живота. Те отсега например трябва да знаят, че след победата на Украйна във войната и тази страна ще стане западна страна. 
 

Наближаваме Страсбург. Тук в 17.00 ч. се открива предпоследната пленарна сесия на сегашния състав на Европейския парламент. Ще има и заседание с гласуване в Комисията по външни работи, както и заседание на парламентарната група на ЕНП. Изобщо, Западът се е оправил, защото не е лапал комунистически и русофилски мухи.

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени