Фейсбук завря след пресконференцията на сценаристите на Слави: Малоумници! Тошко е ужасен срам!

Представителите на ИТН се показаха като арогантни, груби, прости и тотално политически неграмотни хора

Пресконференцията на ИТН в БТА
Пресконференцията на ИТН в БТА Източник: БНТ

Социалната мрежа Фейсбук буквално прегря след брифинга на сценаристите на Слави - Тошко Йорданов и Филип Станев и оттегления вече като министър-председател Николай Василев. Представителите на ИТН се показаха като арогантни, груби, прости и тотално политически неграмотни хора. Журналистите буквално ги "разковаха" с въпросите си, а отговорите бяха семпли, на затова пък дадени с подчертано чувство за превъзходство.

 

Ето какво пишат потребителите - общественици, журналисти и анализатори за случилото се на пресконференцията, обобщено от Epicentar.

 

Виктор Лилов:
Все съм виждал малоумия, ама пресконференция на подал оставка премиер, преди да бъде формално номиниран не съм виждал. Тоя дето го е номинирал, също никъде не се вижда, а лицата, дето му се явяват говорители вместо ред, създават хаос и обиждат журналистите в залата. 

 

Pavelsilistra
Смешници ! Когато му дойде времето... абе рошльо, защо без време обявихте кабинета на Хари Потър без свикан парламент и връчен мандат ! Циркаджии аматьори.

 

Явор Дачков:
Умирай трудно 3 на живо.

Петър Волгин:
Колкото повече слушам Николай Василев, толкова повече се радвам, че не стана премиер. Икономическите му идеи са от ултралибералните наръчници от 70-те и 80-те години. Тъкмо опитите за реализиране на тези идеи доведоха до икономическите сривове през последните десетилетия в най-различни части на света. Десен реформатор, както се определя Василев, е синоним на унищожител на социалните придобивки и на облагодетелстване най-вече на елита. Мерси, казвам аз на такива реформи.

 

Norman Iranz
Слави Трифонов е изгърмян патрон.
Очевидно сценаристите му вече нямат нужда от него, след като дори не го включиха в пресконференцията си (сигурно не са успели да решат въпроса с телепромптера).
Още около предишните избори писах, чи той е краткосрочен проект, но не предполагах, че е за еднократа употреба (disposable).
Сега може да очакваме коалиция между Тошко Африкански и Бойко Балкански, в името на стабилността и преодоляването на кризата.
Избирателите на Слави ще пият една студена вода и на следващите избори ще гласуват за Пулев.
Избирателите на Бойко - те са лесни

 

Соня Колтуклиева:

Филип Станев грубо обиди журналистката Ива Николова, това е недопустимо.
Реакция на слабите и глупавите е да казват: не задавате въпроси, а изказвате внушения.
Няма лоши въпроси, господа, има лоши отговори.

Полина Паунова:
Не се говори така. Не на журналист. По принцип не се говори така. От възпитание. Не се говори не така от политик, по принцип от възпитан човек. За природата и медицината говоря.
Явно трябва да се борим не за връщане на парламентаризма, а на първо място за връщане на домашното възпитание. После всичко останало.

Елена Банова:
„Помия“ е основната словесна форма,която вече е навлязла в политиката. Да живей!

Мария Динева:
Гледам как Тошко Йорданов се е излегнал на стола в БТА като в бар, смее се на почти всеки журналистически въпрос … и ми става тъжно … за България, за децата ни, за надеждите на хората.

Бойка Атанасова:
Саркастичното и деспотично поведение на Тошко Йорданов на пресконференцията е брутално, унизително, отвращаващо за всеки гражданин на Р. България. Липса на елементарна корпоративна и политическа култура. Как се забърка Ники Василев там, за мен е необяснимо…

Георги Дренчев:
Ники Василев ме трогна, пла-ча бе! и ние плажувам, ама слушаме Никито по интернета… какъв нешлифован диамант, жертва на Пеевски и т.н. скърбим…
Оф, досега ги гледах- ами нефелна история. ако го нямаше Бойко Борисов, тези са на път да го произведат с малоумното си поведение и тоталното неразбиране на средата, в която са поставени.

Анастасия Гешева:
Само като ги гледам тези и ми се повръща от следващото подниво, което постигнахме. Това Тошко-то е ужасен срам, капак на всичко! Той говори за помия, която се изляла на главите на „прекрасния“ им кандидат премиер. Той идея няма, че помията е тяхната помия, която ние търпим 30 години и сега тя се връща обратно при тях!
Отвратителни сте ИТН!
Многократно повече от ГЕРБ!

Николай Бареков:
Наблюдавате на живо края на ИТН, началото го проспахме на тъмно.
Глад на кутийки, студ на филийки. "Бюджетен ястреб", но политическо врабче.
Изводите са три, няма нужда от повече:
Осветената връзка с ДПС е идентифицирана като основен проблем от спонсорите и сценаристите на шоумените. Отчаяните мерки за опровергаване раждат само смях и тъга.
Слави и сценаристите започват да се държат точно като Бойко Борисов на втория ден, след като „спечелиха“ избори. На Борисов му трябваха цели два мандата, за да стигне до това състояние на духа и да се разпищоли.

Богомил Бонев:
В какво качество Николай Василев дава пресконференция.
С него играта приключи.
Не е актуален. Да дават следващия.

Веселина Томова:
Арогантност, простащина, никакво джентълменство, късопишковско комплексарство! Не можеш да кажеш на една жена, която и да е тя, каквато и да е тя, че при нея „природата си е свършила работата“, още повече, когато самият ти си грозен, или джудже, и когато същата тая природа изобщо не те е пожалила и те е натъпкала с комплекси, които отдаваш навън като омраза и злобарско високомерие. Тези са по – отвратителни и от боковците, съжалявам да го кажа.

 

Citoyen
Кога ли ще се спука сапуненият мехур на г-н Трифонов но нека се позаблява в неговото политическо шоу. На мен не ми е хич забавно но щом на другите им харесва нека се радват. Ще дойде време да проумеят, че политтиката е диалог и то от време оно.

 

адвокат Красимир Недев:

Въпрос на Генка Шикерова:
– Къде ще бъде обявен новият проект за правителство?
Тошко отговаря:
– Ще бъде обявен, където ще бъде обявен. Не сме длъжни да ви отговаряме на тези въпроси.
На въртележката в парка ще бъде обявен…
– Пак ще повторя, ако не можете да помните, записвайте си!!!
( и Тошко повтаря…).
Тази пресконференция задължително трябва да влезе в учебниците. Да се изучава. Задълбочено и задължително.
По история, политология, социология, ПР и журналистика.
Дано не се обидят медицинските специалности…
Не знам дали джипката си е отишла, но пък гледа(х)ме валяк.
По нанадолнището…

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени