Формоз Портуенски и още нещо

Журналистът Огнян Дъскарев коментира заплахите за свободата и опасността от огромната безконтролна власт на американската левица

Мъртвият Формоз Портуенски на съд
Мъртвият Формоз Портуенски на съд Източник: Картина на Жан-Пол Лорен

Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев
Тръмп "загуби" изборите и това е факт. Вече се изнася от Белия дом и възнамерява да го направи с блясък и гръм, обичайно за него. Няма повече  да пиша за изключително тежките подозрения за гигантски измами на изборите, които докараха Байдън на власт. Знам отлично доказателствата и контрадоказателствата за това. Разбирам също и ужасното - петима души бяха убити в Парламента на Америка. Това не се забравя и не може да бъде оправдано. Спомням си и оригинала - 06.06.2020 - обсадата и нападението срещу Белия дом от яростна тълпа от избиратели на Байдън, когато Тръмп трябваше да бъде евакуиран в бункера под Овалния кабинет, а 50 души от охраната бяха ранени! После старата църква до Белия дом беше изгорена от хората на Байдън.  Това не се забравя, но странно, никой днес никой (почти)  не си спомня, свива рамене и навежда глава.
Защо, нали това е едно и също?
Встъпването в длъжност на Байдън ще бъде охранявано от 25 000 тежко въоръжени войници, които вече превзеха Капитолия, мирно. Спят на мраморните подове, защото така е удобно! Пазят американската демокрация! Но от кого? Отговор - от поддръжниците на Тръмп, както настояват американската левица и нейните медии и социални мрежи.  Сега те командват Америка, т.е.внимавайте!
Тръмп беше за втори път импийчван (каква хубава дума), което е позор -  нямаше защитник, свидетели на обвинението и защитата, адвокати. Това беше присъда без съд, което ми напомня за сталинистките показни процеси от 30-те.  След дни той напуска властта - защо трябва да бъде осъден отново? Левицата и CNN нямат никакви доказателства, че Тръмп е подбуждал към бунт.  Бързането на левицата и нейните медии издава огромния им страх от Тръмп.
И омразата им.

Байдън вече развърза кесията и пусна печатницата - 1.9 трилиона долара ще бъдат напечатани, за да помогнат против китайския вирус. Същият обеща четири трилиона долара нови данъци, за да плати за левичарската си загриженост. Същият обеща минимално 15 долара на час заплащане, което едва ли е добре при икономическа криза - ще удари най-лошо тези, които пази, но и техните работодатели.
Джон и Джейкъб ще се съобразят с помощта - първият веднага ще махне табелата TRUMP 2020 от камиона си, вторият ще сложи табела Mixed Gender на тоалетната/банята в заведението си.
Местните "десни" мразители на Тръмп и постоянни хора на Facebook и Twitter ще ликуват, защото падна. Но те не знаят, че някогашният комунистически режим тук беше регистрирал пишещите машини и "ксероксите", т.е. копирните машини, защото бяха опасни средства за комуникация. А това беше опасно за режима. Огромната ирония - днешните колосални пишещи машини и "ксерокси" -  социалните мрежи -  точно от това се страхуват! Да не би някой да заплаши техния режим - на Байдън и Харис.

 

Но кой е Формоз Портуенски? Римски папа от 9 век, свързан с България, защото Борис Покръстителя го искал за представител на Ватикана в България. Враговете на Формоз толкова много го мразели, че изровили тялото му месеци след смъртта. Поставили го на трон, с папската тиара и одежди и започнали да го съдят - след смъртта. Осъдили го отново - след смъртта - на смърт.
Е, това за какво Ви напомня?
Най-мощната левица на планетата заедно с най-мощните медии на планетата взе властта в най-мощната страна - на планетата.
И сега какво?
АМИ, МИСЛЕТЕ МУ!

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени