Фуражки вън!

Радев и хунтата му попаднаха в собствения си капан

Румен Радев
Румен Радев Източник: Kremlin.ru

Иван Михайлов, Breaking.bg

 

Фуражки вън! Това ще е хитът на есен-зима 2021 година. Бъде сигурни. Изборите 2 в 1 ще са идеалният вариант за изхвърляне на Румен Радев и хунтата му от властта. Сградата на "Дондуков"№2 спешно се нуждае от проветряване, там мирише на зелени чорапи, потни фуражки, омраза и нискочели човечета.

 

Докато през пролетта Радев изглеждаше непоклатим за втори мандат, сега палачинката се обърна. Първо, заради действията на неговия служебен кабинет, който той непрекъснато хвали. Явно защото няма връзка с реалния живот.

 

Благодарение на временното правителство на Стефан Янев, военен чиновник трета ръка и слуга на Радев, страната ври и кипи. Тресе се от протести. На улицата излязоха строители, останали без заплати, собственици на заведения, здравни работници, които бяха ограбени от Кацаров и още и още.

 

Протестите тепърва предстоят. България излезе първа по смъртност от Ковид-19 в ЕС и последна по ваксинация. Благодарение на едноличното управление на президента страната е като кораб в бурно море, който лети с висока скорост право към скалите. Второ, заради пълната безпомощност на подюмручните му "партии на протеста" ИТН, ДБ и мутрите.

 

Заради тях Народното събрание предизвиква само смях и съжаление, не може да приеме нито един закон. Дори натискът на Радев, абсолютно конситуционно неприемлив, не може да сплоти тошковците, мирчевците и хаджигеновците. Почти три месеца загубено време в пиар акции от трибуната на парламента.

 

Докато експерти, лекари и научни работници предупреждаваха, че четвъртата вълна на Ковид-19 чука на вратата. Нямаше кой да ги чуе. По принцип тошковците и сие чуват само себе си. Но както се пееше в една песен лятото свърши, дойде септември. Сладките дни на хунтата, визирам и временния кабинет и тази "протестната" в Народното събрание, свършиха.

 

Още преди изборите на 4 април предупреждавах, че ни чака "Радева зима". Е, оказах се прав. Това идва. Днес Асен Василев-Очичките с ококорен поглед твърдеше пред бюджетната комисия, че няма как инфлацията да е двойна. Този човек явно не е влизал в магазин и не е плащал сметки скоро. Рязкото вдигане на ток, вода и газ вече изпомпа инфлацията силно нагоре.

 

Дори и така дълго жадуваното увеличение на пенсиите няма да помогне. Защото скокът на цените изяде увеличението предварително. Дали Радев и хунтата му го знаят ? Изборите ще се правят от негово служебно правителство. Но това е нож с две остриета за хунтата от "Дондуков"№2. Вече няма как да се оправдават с ГЕРБ, след като управляват вече половин година.

 

"Изчегъртването" на партията на Борисов се провали. Социологическите проучвания показват точно обратното. "Борбата с мафията" също. Борците се избиха помежду си. И показаха, че само с "Анти ГЕРБ" не става. Стратезите на президента заложиха сложна комбинация, която обаче не се получи. И попаднаха в своя капан. Защото при избори 2 в 1 Радев ще потъне. Първо няма да спечели на първи тур, а на втория ще бъде размазан. Помнете ми думата.

 

Той успя да са скара с ДПС, опитът му да заложи на "харвардците" уплаши и отблъсна БСП, ракетата му носител, която президентът се опитва ту да овладее, ту да унищожи. Мутрите на Манолова са нищожна политическа сила и ако не влязат в парламента ще повлекат крак на Радев. Подкрепата от Слави Трифонов и ИТН е като прегръдка на питон. Те непрекъснато атакуват хората на Радев, нищо, че се натискат да го подкрепят.

 

При сериозен успех на парламентарните избори за ГЕРБ и издигането на добър кандидат за президент ще разбие мераците на Радев за втори мандат. Ако летецът от Славяново загуби изборите, ще се срути цялата кула от карти около него. Изведнъж ще изчезнат и "мутри" и прокопиевци и други елементи като агент "Майстора". Ще умре хранителната им среда.

 

Тогава ще настъпи и проветряване на "Дондуков"№2. Ще изчезнат фуражките, зелените чорапи, векерейците, ченгетата и получателите на подаръчни комплекти в ресторанти. А и няма да може Деса да пазарува роклички от бутици с кола и охрана на НСО. Така преминава световната слава.

Още от "Мнения и анализи"

Слави Трифонов: Това би трябвало да е краят на политическата кариера на Христо Иванов

Спомняте ли си как се беше снимал пред централата на ДПС и крещеше “Нито глас за Пеевски"? И, в крайна сметка, сгушен в скута на Делян Пеевски, пие мазно турско кафе

Прочетете повече прочетете повече

Евродепутатът Александър Йорданов: Въпросът как наследниците на терористи, на кадри на престъпната БКП, както и на нейна

Комунистите създадоха филм за възхвала на убийците - "Черните ангели" - и много български актьори се опозориха с участието си в него в ролята на терористи

Прочетете повече прочетете повече

Чуваш ли ги, Путин? Моряците на "Курск" те зоват при себе си! Путин бавно и постепенно губи разсъдъка си. Треперещи ръце

За един ден само в Авдеевка Русия губи толкова войници, колкото СССР е губил за цяла година в Афганистан през 80-те, пише експертът Камен Невенкин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени