Г-н министър Николов, атаката срещу националните интереси на България идва от Вас и Кирил Петков

Вашият колега Стефан Янев директно съботира усилията на НАТО за възпиране на руската агресия, "финландизира" България и на практика превръща страната ни в най-слабото звено на Алианса

Министърът на енергетиката Александър Николов
Министърът на енергетиката Александър Николов Източник: Скрийншот видео кадър

Има координирана атака срещу националния интерес на България. Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов на извънреден брифинг. Той допълни, че е много интересно как в рамките на по-малко от 12 часа с абсолютно успоредна реторика се изказват както хора от градивната опозиция, така и бивш енергиен министър и бивш премиер, както и двама вицепремиери от "не толкова далечното минало".

 

"За мен като групов говор и тези доста странни спекулации показват, че срещу енергийната политика на това правителство се води интересен подход, граничещ с война", определи Николов. 

 

На министъра на енергетиката трябва да му се обясни, че не друг, а той и Кирил Петков водят война срещу българските национални интереси. Премиерът Петков вече направи половин дузина изказвания и конкретни стъпки, които еднозначно, без съмнение, недвусмислено и много остро влизат в конфронтация с българския национален интерес.

 

Г-н Николов, Вашият колега Стефан Янев директно съботира усилията на НАТО за възпиране на руската агресия, "финландизира" България и на практика превръща страната ни в най-слабото звено на Алианса. Това е директно действие срещу българския национален интерес. 


Вие и Петков сте в основата на смяната на ръководния екип на "Булгаргаз", екип, в който основна фигура бе човек на Радев, назначен от него за служебен енергиен министър. Сменихте този екип с хора, един от друг по-неуки в газовата сфера, хора, чиято предишна работа навява съмнения, че са подставени лица на руската "Газпром". Това е директен удар срещу българския национален интерес. 

 

Сред новото ръководство на "Булгаргаз" има хора изгонени заради несправяне с работата, финансови директори, по времето на които "Булгаргаз" беше на загуба с милиони, има хора, за които осведомени напомнят, че са засичани да работят за частни интереси, докато са били на висши позиции в дружеството. Това е без съмнение координирана атака срещу българския национален интерес - Ваша и на премиера Кирил Петков

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени