Галъп интернешънъл: ГЕРБ отново първа политическа сила, води с над 6 %

БСП са втори с 16,1 %

Моментна снимка на електоралните нагласи
Моментна снимка на електоралните нагласи Източник: Галъп интернешънъл

Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална готовност при 22,5% от пълнолетните българи, БСП – при 16,1%. "Демократична България" – 15,8%, "Има такъв народ" – 15,5%, ДПС – 11,9%. Това показва изследване на електоралните нагласи, проведено от "Галъп интернешънъл".


Близо над бариерата изглежда "Изправи се, България! Ние идваме!" с 4,8%. Под бариерата личат най-вече две формации: "Възраждане" – с 3,1% и ВМРО – с 2,4%.

 

Данните са от независимото редовно, национално представително изследване на общественото мнение. Вълната на изследване е проведена между 2 и 10 септември, "лице в лице", сред 1007 пълнолетни българи.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени