Ген. Кожемякин: Бих обесил публично на Червения площад всички руски военнопрестъпници начело с Путин

Той разкри, че в момента се формират мобилни юридически групи, които ще се заемат с документиране на престъпленията, извършени от руските военни

Ген. Андрей Кожемякин
Ген. Андрей Кожемякин Източник: Wikipedia

В интервю за интернет изданието "Гордон" украинският народен представител и бивш генерал от СБУ (украинското контраразузнаване, бел. ред.) Андрей Кожемякин изрази увереност, че много скоро ще се появи възможност да бъдат привлечени към наказателна отговорност всички руски военни престъпници, вкл. Владимир Путин. 

 

"Тези всичките заедно с Путин бих ги екзекутирал публично чрез обесване на техния знаменит Черев площад. Само да имах тази възможност. Мисля си, че с времето тя ще се появи, тъй като има световна коалиция срещу Русия, против тези изроди", заяви ген. Кожемякин. 

 

Той разкри, че в момента се формират мобилни юридически групи, които ще се заемат с документиране на престъпленията, извършени от руските военни в Киевска област. 

 

"В момента във Върховната Рада внасяме поправки в закона за съпротивата, за да се даде възможност за формирането на специални юридически мобилни групи. Такива вече има към батальона за териториална отбрана "Мрия". 12 съдии от Върховния съд са подписали договори, 10 - от Антикорупционния съд, 18 съдии от съдилища първа инстанция. Вече са формирани 6 бригади, които ще отидат на място в Ирпен, Буча, Гостомел, Иванков, за да помогнат на Националната полиция и прокуратурата да осъществят документиране на зверствата, на престъпленита на руснаците и след това да ги предадат на Международния съд в Хага", съобщи Кожемякин. 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени