Ген. Събев: Информацията, че може да има сблъсък между Русия и САЩ и НАТО е фейк. Целта е да насаждат страхове в нашето общество

Ключът ще бъде Крим, прогнозира той

Ген. Съби Събев
Ген. Съби Събев Източник: БГНЕС

НАТО и САЩ са много внимателни да не предприемат действия, които да предизвикат ескалация на напрежението от страна на Русия. Ключът ще бъде Крим. Това каза ген. Съби Събев, първи военен представител на България в НАТО, в студиото на NOVA NEWS.

 

"Информацията, че може да има сблъсък между Русия и САЩ и НАТО е фейк. Целта на това пропагандно – информационна новина е да насаждат страхове в нашето общество и в други страни. Трудно е в този момент Русия да открива нови фронтове, предвид това, че буксуват всичките й офанзиви в Украйна. НАТО не извършва провокации спрямо други страни, включително и към Русия", посочи ген. Събев.

 

Той направи анализ на военните действия в Украйна. Бахмут е важен и за двете страни, но за Русия превземането му не би било повратен момент, смята ген. Събев. Той бе категоричен, че Украйна няма да отстъпи територии на Русия.

 

"Дали ще се осъществи медиаторската роля на Турция предстои да видим. ЕС би могъл да бъде медиатор, макар че Русия гледа с  подозрение на съюза предвид санкциите и оръжейната помощ. Може би Турция е най-подходящият кандидат за тази роля, посочи ген. Събев. Очакванията са за пролетно-лятна офанзива, смята той.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени