Ген. Събев: Мисля, че новият ни министър на отбраната сътвори гаф. Откога укрепването на сдържащите и отбранителните способности на НАТО е във вреда на националния ни интерес?

Това национална позиция ли е или лично мнение на Янев, попита ген. Събев

Ген. Съби Събев
Ген. Съби Събев

Ген. Съби Събев, първият национален военен представител в главната квартира на НАТО в Брюксел, след приемането на България в Алианса:

"Мисля, че новият ни министър на отбраната сътвори гаф. Не може преди срещата на министрите на отбраната на НАТО за вземане на решения по необходимостта от преминаване към засилено съюзно присъствие в България и Румъния, българският министър да прави подобни изявления.

 

Това национална позиция ли е или лично мнение на министъра. Така ли се разбира у нас политическата ни солидарност със съюзните държави от НАТО? Та страната ни е вече 17 години в Алианса. Ще се научим ли как се отстояват общосъюзните интереси на НАТО по сигурността и отбраната?

 

Откога укрепването на сдържащите и отбранителните способности на НАТО е във вреда на националния ни интерес?", попита натовският генерал чрез пост във Фейсбук.  

Постът на ген. Съби Събев
Постът на ген. Съби Събев Източник: Facebook



 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени