Ген. Събев: Войната в Украйна навлиза в решителна фаза. Ще се премине към по-брутално използване на военна сила

Ще се разразят по-решителни действия с много жертви - и военни, и цивилни

Ген. Съби Събев
Ген. Съби Събев

Войната в Украйна навлиза в решителна фаза с масирано използване на военни сили. Това коментира първият военен представител на България в НАТО ген. Съби Събев в студиото на "Здравей, България".

 

"Очевидно ще се разразят по-решителни действия с много жертви - и военни, и цивилни. Целта на руското политическо военно ръководство явно е да успее да се отчете пред руското общество с една значителна военна победа. Засега това не се осъществява", добави той.

 

Според него ударът ще бъде основно насочен към Харков и Киев. С овладяването на Херсон и на Мариупол се осъществява сухоземната връзка с Крим. "Ще се премине към по-брутално използване на военна сила, за да се добие определен военен успех. Има промяна на тактиката. Досега беше използвана главно с батальонни бойни групи - тя не даде резултат", коментира ген. Събев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени