Ген. Съби Събев: Не очаквам войната в Украйна скоро да свърши

Не допускам, че Вашингтон може да се оттегли от НАТО и Европа, заяви още бившият ни представител в Алианса

Ген. Съби Събев
Ген. Съби Събев Източник: БГНЕС

Проблемът на Европа е войната на Русия в Украйна. Войната ще навлезе в третата си година, не се очертава скоро да свърши. Европа е защитена от НАТО, неслучайно увеличи силите си на 300 000 души, тоест териториите на всички страни-членки ще се защитават от Алианса. Това заяви по "Евронюз" военният експерт ген. Съби Събев по повод две години от руската инвазия в Украйна.

 

Относно информации, че Вашингтон може да се оттегли от НАТО и Европа, Събев коментира, че не допуска САЩ да го направи. "Дори и да възникнат проблеми и да допуснем хипотетичен сценарий, че САЩ се изтеглят от военната структура на НАТО, то ядреният потенциал на Франция и Великобритания може да служи за "чадър" в Европа и така да я предпази. Тя няма да бъде засегната", посочи генералът.

 

Той прогнозира още, че няма да се стигне до директен конфликт между САЩ и Иран относно конфликта в Близкия изток.

 

 
 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени