Георг Георгиев: Г-н Петков и ти Кириле, само от вас зависи дали ще избегнете Жанвиденовия край

Ваш икономически министър е Корнелия Нинова от БСП. Нейн съветник е Румен ФалирахБългария Гечев

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews

Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ, бивш зам.-министър на външните работи
Фейсбук

Разбирам, че екипът на Кирил Петков трескаво търси причини за катастрофата, извън собствената си некадърност. В такава отчаяна ситуация, и възползвайки се от тоталната обърканост на премиера, е лесно в главата му да бъде насадена увереността, че вината за всички провали идва от ГЕРБ или МГЕРБ, от "хибридки”, "пиарки” и всякакви други чудовища от под леглото на Асен Василев. Но г-н министър-председател, не е това причината и е добре да го разберете преди да се озовем на дъното, към което вече неумолимо летим. 
Ваш икономически министър е Корнелия Нинова от БСП. Нейн съветник е Румен ФалирахБългария Гечев. В медиите се появиха въпросителни какво е общото между енергийния ви министър Александър Николов и лице известно като "Сашо Кеша”? В състояние на война на няколко километра от границите ни, експерти по външна политика все още с усилие се сещат за името на външния ви министър, а министърът ви на транспорта ще прави летящи коли? Финансовият ви министър пък, и ваша дясна ръка, все още държи данъчен измамник за началник на данъчната администрация. Депутат от вашата собствена политическа формация, обвинява в тежки корупционни схеми вашия земеделски министър и ваш коалиционен партньор. 
И списъкът с "добри попадения” на воденото от вас правителство, може да продължи дълго, г-н премиер. 
Така че, за да не се озове ситуацията в много лоша ситуация, г-н Петков и ти Кириле, само от вас зависи дали ще избегнете Жанвиденовия край. А той вече изглежда не толкова далеч и за него вина няма да носи нито един от призраците в главата ви. Воденичните камъни на шията ви са много, но първо се освободете от тези на надменността, егоцентризма, самолюбието и нескритото отвращение от хората в нужда. Последното определено е престъпление - ако не пред земния съд, то със сигурност пред Божия.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени