Георги Харизанов: Плевнелиев не е фактор, който ще определи поведението и лидерството на политическа партия ГЕРБ

Мисля, че най-трудното тепърва предстои, прогнозира Харизанов

Георги Харизанов
Георги Харизанов Източник: NOVA

На въпрос в студиото на NOVA дали е възможно ГЕРБ, при промяна на ръководството да стане приемлива партия (водещият цитира изказване на Росен Плевнелиев пред БНР, че Борисов трябва да не е никога повече премиер и президент, бел.ред.), коментаторът Георги Харизанов каза, че българският избирател с вота си ще покаже дали иска ГЕРБ с лидер Бойко Борисов да е първа политическа сила.

 

"А не други политически лидери или независими анализатори. Г-н Плевнелиев е извън политиката, той има право на своето лично мнение. Но не мисля, че г-н Плевнелиев е факторът, който ще определи поведението и лидерството на политическа партия ГЕРБ", заяви Харизанов. И добави: "Твърде рано е да се разсъждава за ГЕРБ без Бойко Борисов начело и в това няма никакъв смисъл.  


Нивото на непоносимост между партиите, които миналия път бяха опаковани като три протестни и изведнъж доопаковахме към тях и БСП като четвърта партия - явно и тя е станала партия на протеста - не е спаднало. И не виждам защо се прави пореден опит те да бъдат опаковани. 

 

На твърдението на другия коментатор в студиото Слави Василев, че "Кирил Петков и ПП ще бъдат лепилото, което ще позволи на следващото мнозинство да се сформира", Харизанов добави, че "половината от лепилото (Асен Василев, бел. ред.) партията на г-н Слави Трифонов го нарича крадец на интелектуална собтвеност и мошеник, а другата половина (Кирил Петков, бел.ред.) от лепилото партията на г-н Трифонов подаде сигнал, че е с двойно гражданство, което безспорно се доказва към момента". 

 

"Партията на г-н Слави Трифонов има много голям проблем с вашето лепило, г-н Василев", обърна се към присъстващия в студиото Слави Василев, син на агента на ДС и приватизатор на завод "Мраз" Васил Василев.

Харизанов коментира, че след изборите е малко вероятно съставянето на правителство. "Представям си, че при предишното поведение на партиите, които както ще цитирам г-жа Митева (Ива Митева, бел.ред.) не са се научили да ходят още, трудно ще съставят правителство и това, за съжаление, е сметка, която ще бъде платена от българските граждани. Мисля, че най-трудното тепърва предстои, защото не виждам това ниво на диалогичност, на смелост и на липса на комплекси, при което политическите лидери ще седнат и заедно ще се разберат", прогнозира Харизанов. 

 

Той припомни, че Румен Радев беше избран с подкрепата на БСП и ДПС, а лицето Слави Василев, което злодействаше в студиото с безумни и нагли твърдения и заключениия, е бил служител в администрация, избрана с гласовете на ДПС, администрацията на Радев, на същия Радев, избран и с гласовете на ДПС. 

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Институтът за изследване на войната описа приликите между анексирането на Крим през 2014 г. и войната в Украйна

Русия също така започна през 2014 г. да променя съществено етническата демография на Крим чрез презаселване на хиляди руснаци на полуострова и се опита да изкорени както украинската, така и кримскотатарската национална идентичност

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени