Георги Марков: Кабинетът на Радев е наказателна рота

Комунизмът се завръща с едно "Ферари" в цвят червен

Георги Марков
Георги Марков Източник: ПП ГЕРБ

Кабинетът на президента Радев се превърна в наказателна рота, наказателен взвод, следствен отдел, разследващ орган. Това написа бившият конституционен съдия Георги Марков във Фейсбук страницата си. 

 

Според Марков служебното правителство е "новият Комитет за държавен и народен контрол, който имахме при комунизма". Бившият конституционалист припомня, че по негов законопроект, са закрили органа във Великото Народно събрание.

 

Ето го и целия пост на Марков:

Кабинетът на Радев е наказателна рота! 165 депутати от неолибералния комунистически ОФ дадоха властта на баш комуниста с вдигнатия юмрук и той се зае да разсипва банките. Така се получи - 165 депутати от неолибералния комунистически ОФ в 45-ото Народно събрание, решиха да дадат властта на баш комуниста - президента с вдигнатия като партизанин от отряд "Чавдар" юмрук. Сложиха го и в червено "Ферари". Така комунизмът се завърна с "Ферари" в цвят червен. Дадоха му властта, че е баш комунист, при това и човек с фуражка. И той назначи премиер с фуражка. Въпросът не е във фуражките, а в това, че служебното правителство взе държавата за казарма. То не е служебно, както изисква Конституцията и решение №20 на Конституционния съд от 1992 г. - да извършва текущата вътрешна и външна политика на страната и да подготвя изборите, ЗАЩОТО Е НАЗНАЧЕНО, А НЕ Е ИЗБРАНО.


Кабинетът на президента Радев се превърна в наказателна рота, наказателен взвод, следствен отдел, разследващ орган. Кабинетът "Радев" си стана новият Комитет за държавен и народен контрол, който имахме при комунизма, та по мой законопроект, го закрихме във Великото Народно събрание. Моят приятел Емил Кошлуков трябва да черпи, че искат само да го уволняват, а не да го вкарват в затвора, та да стане политически затворник на два режима - този преди 10 ноември и този сега. Че правителството е комунистическо, ПО БАНКИТЕ ЩЕ ГО ПОЗНАЕТЕ. Дойдат ли на власт комунистите, захващат да разсипват банките. Обективността налага да кажем, е има и весели моменти в настоящото управление на държавата. Един министър-веселяк рече, че до 2 месеца ще привлече инвестиции в България, чрез търговските ни аташета. Ти да видиш! Чрез търговските аташета ще привлечем инвестиции! Така се зарадваха инвеститорите, че има опашка на Калотина... Кой нормален човек от чужбина ще инвестира в страна, която няма парламент, съдебната власт е разнебитена, а правителството се е превърнало в дисциплинарна рота и разклаща банките?


Как не се е сетил пустият му Виктор Орбан, да привлече "Мерцедес", "Ауди", БМВ и т.н. чрез аташетата си, ами се напъна да направи в Унгария политическа стабилност, мнозинство от две трети и чудесни икономически закони? След 31 години комунизмът се завърна с "Ферари" с цвят червен. Никакви инвестиции не ни чакат, драги сънародници! Чакат ни години на политическа, икономическа, социална и хуманитарна криза, която ще започне с машинното гласуване на 11 юли.

КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВРЪЩА, НЕ СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА!"

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени