Георги Марков: "Шоуто на Слави" предаде 2.5 млн. избиратели, отказвайки се от мажоритарния вот с крайно инфантилни обяснения

Правните нули от ДеБъ решиха да вадят Прокуратурата от Съдебната власт, ама не с Велико, а с Обикновено Народно събрание, пише още Марков

Георги Марков
Георги Марков Източник: ПП ГЕРБ

"България върви към изчерпване на парламентарния модел. Много победените се държат като големи победители и за 2 седмици направиха на "пух и прах" крехката ни парламентарна демокрация". Това написа във Фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков. Според него, "Шоуто на Слави" е предало 2.5 млн. избиратели, отказвайки се от мажоритарния вот с крайно инфантилни обяснения.
"Правните нули от ДеБъ решиха да вадят Прокуратурата от Съдебната власт, ама не с Велико, а с Обикновено Народно събрание; Правните нули от ДеБъ внесоха промени в Конституцията с 27, вместо с 60 подписа; Правните нули от ДеБъ предлагат главният прокурор да се избира с 3/5 от депутатите. Цяло чудо е, че не са 5/5", коенетира бившият конституционен съдия и народен представител от ГЕРБ.

Ето и цялото мнение на бившия конституционен съдия:

 

 

ФРАНЦИЯ Е ПРЕД СМЪРТНА ОПАСНОСТ, ГЕРМАНИЯ ПРЕД РУСКИ ВАКСИНИ, БЪЛГАРИЯ ПРЕД ПОПРАВИТЕЛЕН
ФРАНЦИЯ
"Мислили ли сме преди 10 години, че в страната ни ще обезглавяват учители, свещеници и полицаи?" Това заявяват в обръщение към президента Макрон, 20 бивши френски генерали от армията и полицията, подкрепено и от 1000 френски войници, както и от лидера на опозицията Марин Льо Пен. Поводът е поредното обезглавяване на служителка от полицията от тунезийски мигрант–ислямист-терорист. Обръщението е публикувано в изданието "Актуални ценности". Авторът му Жан-Пиер Фабр-Бернадак твърди, че Франция е пред смъртна опасност и пред гражданска война. Той е бивш офицер от жандармерията.
Всъщност тези достолепни господа, повтарят казаното от бившия френски вътрешен министър Жерар Колон, че християни и ислямисти във Франция не ги делят 9 планини от гражданска война. Човекът хвърли оставка.
Няма случайност във факта, че една от най-четените книги във Франция беше "Герила" (партизанска война) на Лоран Обертан, както и тази на Ив Маму - "Великото игнориране". Нашият елит ни предаде на исляма, казва авторът. И наистина "миграцията на ножа" е навсякъде във Франция. Не бяха пощадени и Нотр Дам, и катедралата в Нант.
Франция е велика страна, обходил съм я цялата, стискам палци догодина президент да стане християнката Льо Пен.
ГЕРМАНИЯ
Германия се провали в борбата с коронавируса, заявява многократно либералката "Дойче веле". Правителството на Меркел политизира и идеологизира ваксините и те не достигнаха. Наскоро германски адвокат от Хамбург подробно разказа как с други германци са летяли от Франкфурт до Москва, за да бъдат ваксинирани. Два полета отиване и връщане, с две закуски и по един "Спутник" в хотела - всичко това за 2000 евро.
Няма случайно, че на парламентарните избори през м. септември за пръв път се явява възможност победител да е Зелената партия, а младата Аналена Барбок да стане канцлер. Последното проучване от 23 април дава едва 2% преднина на коалицията ХДС/ХСС, което е в рамките на статистическата грешка. Затова премиерът на Бавария, Маркус Зьодер тръгна да купува от Русия 2.5 млн. ваксини. Буквално преди дни в Москва беше Михаел Кречмер, който е министър-председател на Саксония, оттам той обяви че Германия ще закупи 30 млн. ваксини "Спутник 5“ за юни, юли и август. Новината потвърди и Йенс Шпан, министър на здравеопазването. И двамата министри от партията на Ангела Меркел.
Очертава се тъжен край на ерата Меркел, тъй като коалицията ХДС/ХСС може да даде най-нисък резултат от Втората световна война, както и да се наложи широка коалиция със зелените. Със сигурност Хелмут Кол, Конрад Аденауер и Франц Йозеф Щраус ще се обърнат в гроба.
За най-голямо съжаление, дори при победа, канцлер на Германия няма да бъде изключително харесвания Маркус Зьодер, а протежето на Меркел и шеф на ХДС - Армин Лашет. Неслучайно, един от вицовете в Германия е, че вече има две социалистически партии – социал-демократическата , която е вече под 15%, и тази на г-жа Меркел.
БЪЛГАРИЯ
България върви към изчерпване на парламентарния модел. Много победените се държат като големи победители и за 2 седмици направиха на "пух и прах" крехката ни парламентарна демокрация.
- Недопуснаха на шефското място на парламента да седне представител на партията –победител, така както е решил гласът народен и Божий;
- ПО ВРЕМЕ НА БИОЛОГИЧНА ВОЙНА, НАРЕЧЕНА КОРОНАВИРУС, НАЛОЖИХА МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. В БЪЛГАРИЯ, МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ОСЪЩЕСТВЯВА ВЪТРЕШНАТА И ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА, И ТО В РАМКИТЕ НА СВОЯТА ОПЕРАТИВНА САМОСТОЯТЕЛНОСТ. ВЪПРОСНОТО РЕШЕНИЕ НА ПОБЕДЕНИТЕ Е НЕ ПРОСТО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, А НИЩОЖНО И НЕ ПОРАЖДА ПРАВНИ ПОСЛЕДИЦИ. ТО Е НАЦИОНАЛНО БЕЗОТГОВОРНО, ЦИНИЧНО И ВРЪХ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИМИТИВИЗЪМ. ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ЩЕ ОТМЕНИ БЪРЗО РЕШЕНИЕТО ТАКА, КАКТО БЪРЗО СЕ ПРОИЗНЕСЕ С РЕШЕНИЕ №5, 1999 Г.
- Правните нули от ДеБъ решиха да вадят Прокуратурата от Съдебната власт, ама не с Велико, а с Обикновено Народно събрание;
- Правните нули от ДеБъ внесоха промени в Конституцията с 27, вместо с 60 подписа;
- Правните нули от ДеБъ предлагат главният прокурор да се избира с 3/5 от депутатите. Цяло чудо е, че не са 5/5;
- "Шоуто на Слави" предаде 2.5 млн. избиратели, отказвайки се от мажоритарния вот с крайно инфантилни обяснения;
- За пръв път в новата ни история се стига до безсрамието на парламентарен контрол в правната комисия да бъдат подлагани председателите на двата върховни съдилища и главният прокурор на всеки три месеца;
- Победените ще ни въведат и гласуване по пощата, с което ще нарушат тайната на вота и ще вкарат господин Божков в парламента, поне един левскар да има. Колкото до електронно гласуване, германският Конституционен съд отдавна го обяви като противоконституционно.
Това са 10-ти юбилейни избори за Обикновено народно събрание. Бях в първата редица на победилото СДС през 1991 г., при гласували 82%, спечелихме изборите с 2 млн., колкото днес имат първите 4 партии. След 30 г. парламентаризъм сменихме Стефан Савов със Слави Трифонов, Блага Димитрова с Мая Манолова, проф. Елка Константинова с Танчето Дончева, юристът проф. Александър Джеров с правната нула Христо Иванов, проф. Михаил Неделчев с Бабикян и т.н.
България е с разгромен парламент, с президент анархо-комунист, с разнебитена от скандали съдебна власт, с правителство в мораториум.
България няма и военен, който да е толкова популярен, че да сложи ред в този институционален и политически хаос. Не ни остава друго освен поправителен – предсрочни парламентарни избори. Белким стане ясно, че към момента в България, Бойко няма алтернатива за премиер.

 

ФРАНЦИЯ Е ПРЕД СМЪРТНА ОПАСНОСТ, ГЕРМАНИЯ ПРЕД РУСКИ ВАКСИНИ, БЪЛГАРИЯ ПРЕД ПОПРАВИТЕЛЕН ФРАНЦИЯ „Мислили ли сме преди...

Публикувахте от Георги Марков в Неделя, 25 април 2021 г.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени