Георги Марков: След 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН

Под юмрука на президента се създаде неолиберален комунистически ОФ на победените на изборите партии

Георги Марков
Георги Марков Източник: Zonanews
В зората на демокрацията се надявахме да станем Швейцария на Балканите. След 10-ите юбилейни избори за обикновено НС и 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН. Под юмрука на президента се създаде неолиберален комунистически ОФ на победените на изборите партии, при това бяха много победени. Това коментира в профила си във ФБ бившия конституционен съдия и бивш депутат Георги Марков.
 
Ето и целият му пост:
НОВИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЩЕ СА МЕЖДУ 22 ОКТОМВРИ И 22 НОЕМВРИ
В зората на демокрацията се надявахме да станем Швейцария на Балканите. След 10-ите юбилейни избори за обикновено НС и 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН.
Под юмрука на президента се създаде неолиберален комунистически ОФ на победените на изборите партии, при това бяха много победени.
За 9 пленарни дни победените отказаха да признаят победата на ГЕРБ и не им дадоха председателското място в НС. Опростачиха и оселячиха парламента на България до степен да се питаме ставаме ли за парламентарна демокрация. Етническата партия ДПС нарече "токсична" българската партия, победител на изборите, ГЕРБ.
ОФ от 165 депутати отказа да поеме отговорността за управлението на страната и ни хвърли в избори до дупка, които предрекох. 2,5 млн. избиратели, участвали на референдума за мажоритарни избори, бяха директно излъгани от инициаторите на допитването - Шоуто на Слави.
За първи път в историята ни закриха съдилища, докато съдии с тоги разглеждаха наказателни дела, и то без да се вземе мнението на съдийската гилдия. Председателят на ВКС Лозан Панов мълчи, а иначе е много словоохотлив, като на площада във Варшава "защитава" полските съдии, а соросоидката "Шпигел" хули главния прокурор на България. Анархокомунистите на Радев и неговите неолиберали тръгнаха да вадят прокуратурата от съдебната власт.
Накрая ни конфискуваха и изборната бюлетина - българското оръжие срещу комунизма, защото, за разлика от унгарците например, не сме въставали въоръжено и всенародно срещу комунизма. След като на 14 декември 1989 г. свалихме чл. 1 от Живковата конституция, бюлетината стана нашето оръжие в битката комунизъм или демокрация.
Вкарват ни в машинно гласуване, тотално отречено в Европа. Нещо повече: най-реномираният Конституционен съд на Стария континент - германският, обяви машинното гласуване за противоконституционно, като нарушаващо тайната на вота. На 11 юли България ще е в изборна кома. Новият парламент няма да е легитимен и ще има нови предсрочни избори между 22 октомври - 22 ноември заедно с президентските. Политическата и институционална криза, в която сме в момента, ще се превърне в икономическа, финансова, социална и хуманитарна. Чака ни национална катастрофа и международна изолация".

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Кремъл засилва контрола и преследването над опозицията чрез кодифициране на термини, разширяващи официалното опреде

Новата стратегия определя "русофобията" като "проява на омраза, враждебност или враждебно отношение към гражданите на Русия, руския език и култура" чрез "агресивни нагласи и действия"

Прочетете повече прочетете повече

Борислав Цеков: Сенаторът от ДП Робърт Менендес е част от "антикорупционното мнозинство" на ППДБ, сега е признат за вино

През 2021 г. същият подписа (може да се предполага, че е срещу заплащане) "отворено писмо" до България. То беше писано от родни соросоидни активисти и съдържаше всички техни опорки за "завладяната държава", затънала в корупция и пр.

Прочетете повече прочетете повече

"Машината за убийства" на Москва набира скорост, непряката война между Русия и Запада навлиза в по-опасен етап

Дори съветският режим, в пика на своята параноя, не откри "ловния" сезон за всички свои критици или за онези, които работеха в критични отрасли

Прочетете повече прочетете повече

Асим Адемов: Мутренските подходи са били винаги използвани в общините, управлявани от кметове на ДПС

Моето искане към вас е да освободите не само страха в партията ви, а и страха в управляваните от вас общини, заявява евродепутатът от ГЕРБ-СДС към Доган

Прочетете повече прочетете повече

ISW: НАТО ще помогне на Украйна да спечели войната на изтощение срещу Русия

Избрани военни бази на САЩ в Европа въведоха повишени нива на готовност в отговор на засилените руски диверсионни и хибридни операции срещу съюзници от НАТО през последните няколко месеца

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени