Георги Панайотов: Маските паднаха – всички предупреждения за това, че Русия е готова да вкара армия на територията на Украйна се оказаха верни

Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне кървав отпор, смята той

Георги Панайотов
Георги Панайотов Източник: bTV

"Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне кървав отпор. По последна информация около границите на Украйна има 190-хилядна руска армия това са около 70-80% от боеспособните конвенционални сили на Русия". Това каза в студиото на "Здравей, България" номинираният за посланик на България във Вашингтон и бивш министър на отбраната Георги Панайотов.

 

"Маските паднаха – всички предупреждения за това, че Русия е готова да вкара армия на територията на Украйна, се оказаха верни. Имаме брутално нарушаване на международното право и на Минските споразумения", допълни Панайотов. По думите му в Русия е ставало въпрос за директно присъединяване на териториите към руската държава.

 

"Някои от присъстващите на изявлението на Путин, включително шефът на външното им разузнаване Сергей Ларишки, не бяха информирани за какво са се събрали. Той каза, че подкрепя присъединяването на ДНР и ЛНР към Руската федерация", заяви Панайотов.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени