ГЕРБ и ДПС били най-подготвени за нови избори, според Харалан Александров

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер

Харалан Александров
Харалан Александров Източник: Zonanews

Ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени. Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии. Това заяви пред БНР социалният антрополог Харалан Александров.

 

Той описа парламентът като трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация, обясни Александров.

"Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там има много ентусиазъм и много очаквания и надежди. Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина", каза изследователят на българския политически живот.

 

По думите му в "Демократична България" се срещат две тенденции. От една страна са хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговорни, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край". Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание.

 

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер. Според него действията на премиера в оставка били демонстрирали превъзходство. "Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация, след процеси на промяна, и ако има много голям провал в следващото мнозинство", смята Александров. Мнението на социалния антрополог е, че голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Още от "Мнения и анализи"

Ето защо Божков поръчал ликвидиране на "Бюрото по защита" - иска сваляне на охраната на свидетелите по делата му. Радев,

Атаката срещу "Бюрото по защита" обаче показва и сложния механизъм от зависимости и интереси, с които най-богатият българин е оплел новото ОФ и очевидно близкия му Румен Радев

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени